5 januari 2006

Was Da Vinci ook detective?

In Firenze is vandaag een historische prent uit het niets opgedoken waarmee de binnensmondse glimlach van de Mona Lisa wellicht helemaal van zijn mysterie is ontdaan. Historici leiden uit het werk af dat Mona Lisa wellicht medewerkster was van de Vrije Radio van Firenze en een 'niet onplezierige' ontmoeting heeft gehad met een nog niet nader geindentificeerd vooraanstaand Romein. Welke rol Da Vinci hierbij speelde is niet duidelijk. Was hij een detective? Of was hij de coach van de Romein? Of verzamelde hij de vuile was? Wie zal het zeggen?

2 opmerkingen:

  1. P. Dewael tovert de laatste tijd wel meer een bevredigende glimlach op zijn lippen. Dit is heus geen Bernini mysterie (zeer saai boek overigens). Wat wil je: een schijnobjectieve radiovoice tovert de laatste tijd wel meer een bevredigde glimworm rond haar lippen. Er is m.a.w. geen Da Vinci Code (ook al een saai boek overigens) nodig om het geheim van de plotse opwelling van huiselijk geluk bij PDw te ontrafelen. Laat ons dus deze Eburonentelg niet correleren met de grandioze Mona Lisa. Zo hoeft Leonardo zich niet om te draaien in zijn graf. Zijn ziel ruste in vrede.
    Wil men PDw toch symboliseren met een archeologische vondst, dan is de net voor Kerstmis in Tienen opgegraven 2000 jaar oude fallus een veel beter alternatief. In dat geval mag dit streekgebonden connotatieproces in zijn totaliteit uitgevoerd worden, zodat voortaan voor beide, persoon en symbool, hetzelfde Nederlandse anagram van 2 verschillende letters met 3 letterposities ondubbelzinnig en onbelemmerd kan aangewend worden. Voor de minister weer een kopzorg minder: de perceptie zal niet vloeken met de realiteit.

    Tenslotte citeren we uit de gedichtenbundel “Onfatsoenlijke onwettigheid” (2006, uitgeverij Meurisse):

    Hulpeloos vlucht je als sjofele illegaal
    Naar het beloofde land van Patrick Dewael
    Humanitaire bijstand kun je er vergeten
    Alsook een wettig onderdak en elementair eten
    Het is nu net daarvan dat ik nog het meest baal
    Veel meer dan van die gekte omtrent zijn paal

    Uitgeluld
    Hugo Cramps.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Beste Muggenbeet,

    Er is maar 1 man op deze wereld die al uw vragen kan beantwoorden en datis Jos
    Ghysen. De bewijzen vindt u hier: http://joswaserbij.blogspot.com/

    'k heb trouwens uw fijne blog aan mijn links toegevoegd.

    groet

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.