29 januari 2006

mister dioxine

Toen in 1999 in België de grote dioxinecrisis losbarstte -de zaak Verkest, weet je wel- konden twee ministers hun koffers pakken: 'Flippo' Marcel Colla en Karel Pinxten, de toenmalige ministers van Volksgezondheid en Landbouw.

Bij de recente 'kleinere' dioxinezaak komt PB Gelatines in de schijnwerpers te staan. PB Gelatines is niks minder dan Tessenderlo Chemie Vilvoorde. Hier worden gelatines gemaakt van slachtafval.

En wie zit er de dag van vandaag in de Raad van Bestuur van Tessenderlo Chemie? Jawel, diezelfde Karel Pinxten. Naast het spelen van burgemeester in (cadmiumgemeente) Overpelt graait VLD'er Pinxten ook aardig in de zitpenningen van één van Vlaanderens meest besproken chemische bedrijven. Van gewetenswroeging of belangenvermenging (t.w.:politici verlenen ook vergunningen) is bij Karel geen sprake. Karel zijn neus bloedt of wat had je gedacht?

Ondertussen wordt naarstig onderzocht hoe de dioxines bij Tessenderlo Chemie ontstonden of terechtkwamen. Heeft iemand al aan Karels koffertje uit 1999 gedacht? Dacht je echt dat al die afgedankte kiekens in de cementovens belandden?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.