1 december 2004

Mensen hebben recht op een mening (dé filipkwestie).

VRTNieuws.net - Uit het Forum:

Filip is in de eerste plaats een mens en geen instelling of instituut. Alle mensen hebben recht op een mening en het recht om deze te uiten. Dus ook Filip. Dat het vlaams belang in deze overroepen kwestie weeral van leer trekt, is om twee redenen belachelijk:

1. Waren zij hetzelf niet die 'vrije meningsuiting' belangrijk vonden? Of geldt dit alleen voor beledigingen en racisme?

2. Iedereen met een behoorlijke portie historisch besef weet wat er gebeurt als ditzelfde belang het voor het zeggen had! Niet alleen Filip zal moeten zwijgen maar met hem iedereen die het oneens is met deze veroordeelde kolderpartij.

Alhoewel de monarchie van mijn part mag opgedoekt worden, stel ik vast dat Filip meer moed heeft en veel duidelijker spreekt dan dat hoopje meelijwekkend ronddepotdraaiers uit de Wetstraat. Politici kunnen toch zo selectief zijn in hun verontwaardiging. Waar waren ze toen bleek dat Vlaanderen bij de wereldtop van vervuilers bleek te behoren?

Dus: van mij mag Filip altijd zijn mening zeggen en de rest van zijn familie ook. Gewoon uit het principe dat alle mensen gelijk zijn.

Ludo Rutten, Tessenderlo