Kepen zijn present

 

keep

De eerste waarneming van een keep in onze tuin dateert van december 2010. Het heeft dus toch zo'n 20 jaar geduurd eer deze oranje vink zich hier liet zien. Intussen is hij tijdens de winterperiode zo goed als elk jaar present. Momenteel zijn ze met zijn vieren maar het gekke is dat ze dit jaar niet aan de voedersilo zelf eten alhoewel vorige jaren bewezen werd dat ze dat kunstje toch onder de knie hebben. Ze foerageren nu onder de silo en ruimen het gesmost eten op.

In 2010 blogde ik over de wens dat hier ook eens putters zouden landen, maar helaas, ze blijven weg. Tot mijn grote spijt want distelvinken worden her en der in onze gemeente wel gesignaleerd. Maar zoals je eerder kon lezen, is hier wel een vrouwtje goudvink aangekomen, iets wat ik quasi als onmogelijk beschouwde. Na een week rondhangen is dit vrouwtje weggebleven. Goudvinken vormen in de winter koppeltjes, het is dus mogelijk dat ze bezig is met een speurtocht naar een mannetje.

De grote bonte specht heb ik ook al 'betrapt' aan de voedersilo. Na wat vruchteloos geklungel en gekke stoten droop hij, allicht gefrustreerd, af. Dat er op de grond eten met hopen lag, daar had hij niet aan gedacht. In totaal werd er al zo'n 40 kg vogeleten verorberd.

Keep in de gele kornoelje
Reacties

die van ons zei…
Schitterend!
Woelmuizenier zei…
Elke winter heb ik bonte spechten om het voederhuisje resp. silo.
Maar als er 2 of 3 aanwezig zijn is 't ruzie !!
Muggenbeet zei…
@woelmuizenier; fijn nog eens van je te horen, hopelijk gaat ginds alles goed.
Bart Blijentuin zei…
Hey Ludo,

januari is nog niet om , dus kan jou en je prachtige gezin nog het allerbeste wensen voor 2022! Laten we 2021 maar vlug vergeten, ook voor mij was het er een van vallen en opstaan.
Kepen heb ik hier nog niet gezien, de putter wel, misschien kunnen we een ruil opzetten :-) .

Het gaat jullie goed,
Warme groeten,
Bart
Muggenbeet zei…
Hoi Bart, dank je wel voor de wensen, hetzelfde voor jou en je naasten. Ja 2020 en 21 waren voor mij moeilijke jaren, met jou hoop ik dat 22 beter wordt.