30 november 2021

goudvink

Vrouwtje goudvink 
 
Er is nog eens opbeurend nieuws uit de tuin. Voor de eerste maal verscheen er een goudvink aan de voedersilo. Zoals je op de foto ziet, is het een vrouwtje. Ik hoop dat het wijfje haar mannetje eens meebrengt want dat schijnt een mooie verschijning te zijn. Het boek 'Vogels over de vloer'  schrijft: ...  "zijn prachtige dieproze borst, gitzwarte kap en witte stuit maken hem tot een van de mooiste tuinvogels die we in ons land hebben." Nog wat geduld hebben dus maar het vrouwtje leidt hier in haar eentje ook al tot sensatie.

De goudvink hangt rond bij de voedersilo waar ze op de grond eet van het gemorste zaad. Ze heeft hier momenteel het gezelschap van twee zwarte mezen, de boomklever, heel wat koolmezen, vinken en onze zwerm huismussen. 2 opmerkingen:

 1. Dag Ludo, fijn weer een blog van je zien.
  Hopelijk tref je binnenkort ook het mooie mannetje van de goudvink aan, jaren geleden hebben we er hier één gespot.
  De activiteit van de tuinvogels rond de voedersilo's behoort op dit moment tot de vreugden van onze dag; dat geldt ook voor onze (binnen)poezen.
  Hartelijke groet, Zem.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze goudvink is intussen voor de derde dag op rij aanwezig maar de beide poten zien er niet gezond uit, ze hangen vol 'pokken'. Hopelijk heeft ze er niet te veel last van.

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.