19 januari 2022

Kepen zijn present

 

keep

De eerste waarneming van een keep in onze tuin dateert van december 2010. Het heeft dus toch zo'n 20 jaar geduurd eer deze oranje vink zich hier liet zien. Intussen is hij tijdens de winterperiode zo goed als elk jaar present. Momenteel zijn ze met zijn vieren maar het gekke is dat ze dit jaar niet aan de voedersilo zelf eten alhoewel vorige jaren bewezen werd dat ze dat kunstje toch onder de knie hebben. Ze foerageren nu onder de silo en ruimen het gesmost eten op.

In 2010 blogde ik over de wens dat hier ook eens putters zouden landen, maar helaas, ze blijven weg. Tot mijn grote spijt want distelvinken worden her en der in onze gemeente wel gesignaleerd. Maar zoals je eerder kon lezen, is hier wel een vrouwtje goudvink aangekomen, iets wat ik quasi als onmogelijk beschouwde. Na een week rondhangen is dit vrouwtje weggebleven. Goudvinken vormen in de winter koppeltjes, het is dus mogelijk dat ze bezig is met een speurtocht naar een mannetje.

De grote bonte specht heb ik ook al 'betrapt' aan de voedersilo. Na wat vruchteloos geklungel en gekke stoten droop hij, allicht gefrustreerd, af. Dat er op de grond eten met hopen lag, daar had hij niet aan gedacht. In totaal werd er al zo'n 40 kg vogeleten verorberd.

Keep in de gele kornoelje




5 opmerkingen:

  1. Elke winter heb ik bonte spechten om het voederhuisje resp. silo.
    Maar als er 2 of 3 aanwezig zijn is 't ruzie !!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @woelmuizenier; fijn nog eens van je te horen, hopelijk gaat ginds alles goed.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Bart Blijentuin21 januari, 2022 16:00

    Hey Ludo,

    januari is nog niet om , dus kan jou en je prachtige gezin nog het allerbeste wensen voor 2022! Laten we 2021 maar vlug vergeten, ook voor mij was het er een van vallen en opstaan.
    Kepen heb ik hier nog niet gezien, de putter wel, misschien kunnen we een ruil opzetten :-) .

    Het gaat jullie goed,
    Warme groeten,
    Bart

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Bart, dank je wel voor de wensen, hetzelfde voor jou en je naasten. Ja 2020 en 21 waren voor mij moeilijke jaren, met jou hoop ik dat 22 beter wordt.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.