30 juli 2016

vakantie-werk


Nog één laag supperdekkende verf 'warm-wit' moet er tegenaan en dan zit mijn grootste vakantiejob erop. Al 10 jaar wacht de jongste -naar eigen zeggen- op de verfraaiing van haar slaapkamer en ik bleef maar uitstellen. Niet dat ik er nu veel zin in had maar beloofd is beloofd: deze grote vakantie zou het gebeuren. Zelf had ze het papier afgetrokken en het verfwerk was voor mij. Alle bestaande verfkleuren, zijnde blauw, groen, wit en rood moesten weg. Gewoon wit, warm-wit. Alles: muren en plafond. Dat is haar wens.

Ik ben al goed opgeschoten al viel het niet overal goed mee. De rode afwasbare verf rond de Veluxen bleef er maar doorkomen en na 3 lagen primer denk ik met de eindlaag de klus te kunnen klaren. Zoals dat met mij gaat, werd er ook nu weer meer geverfd dan nodig was. De intentie is heel proper werken, maar elk druppeltje gesmos blijft plakken. Dus een extra halve dag gespat en gespets wegwerken moet ik ook nu weer toch tellen. Het eindresultaat zal een enorme verbetering zijn, al is een beetje liefde voor wabi-sabi, bij al wat ik uitricht, een zegen voor de gemoedsrust. Mijn naasten kunnen ermee leven.



7 opmerkingen:

  1. Die uitleg gebruik ik voortaan ook met betrekking tot al die details die hier maar niet afgewerkt worden : wabi sabi. Bedankt voor de tip.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een tip (die waarschijnlijk te laat komt): er bestaat tegenwoordig goed dekkende verf waar de primer al in verwerkt zit. Voordeel: je werkt een pak sneller. Nadeel: de verf is erg prijzig. Maar de conclusie is volgens mij toch dat je hier uiteindelijk voordeel uit haalt.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. wabi sabi, dat ga ik onthouden
    Ik koop zelf altijd verf in een gespecialiseerde verfwinkel. De verf is een pak duurder, maar twee lagen volstaan normaal om alles te schilderen

    BeantwoordenVerwijderen
  4. wat ik me dan afvraag, kan uw jongste dat nog niet zelf?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. De jongste heeft heel hard gewerkt, ik heb er goede hulp aan gehad.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Je doet naar vermogen, niet alles kan perfect zijn.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.