8 juli 2016

anders en beter

Een zicht belemmerende kornoelje werd ingeruild voor een groep Rodgersia.
Wat er met me aan de hand is, ik weet het niet, maar ik heb de afgelopen dagen al meer gewerkt in onze tuin dan anders op een heel jaar tijd. Ik wil veranderen, ik wil nieuwe dingen. Alle hoeken die ik saai vind, krijgen een grondige facelift . Te donkere plekken krijgen terug lucht en licht. 'Verstoorde zichtassen' worden vrijgemaakt. Planten die het niet naar hun zin hebben, worden opgegraven en verplaatst naar een nieuwe stek. Terrassen die voor de helft dichtgegroeid waren, krijgen terug hun oorspronkelijke oppervlakte. Oude struiken en rozen worden drastisch verjongd en ja, als ik denk dat het resultaat een verbetering gaat zijn, zaag ik wel eens een boom af. Vlinders willen zon. Veel kleurrijke vaste planten ook. 

Bont zandoogje
Zou het aan de cornflakes liggen? Aan het ouder en wijzer worden? Ben ik te nieuwsgezind? Of ligt het weer aan mijn drommelse drang tot perfectionisme? Ik weet wel: als ik niet kan creëren, kwijn ik weg. Zonder natuur rondom mij, word ik ziek.

einkenbladhortensia met Japanse wijnbes1 opmerking:

  1. Niets mis met zo'n fikse onderhoudsbeurt, denk ik Ludo. En 't resultaat zal navenant zijn!

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.