14 juli 2016

uit het niets


Mijn vrouw is intussen bijna 2 weken van huis en het moet zijn dat het sommige zeldzame planten goed heeft gedaan want intussen bloeit daar iets dat ik niet ken en nooit heb zien bloeien. Het gebeurde op het terras, in één van de  potten uit de groep 'zien of dat ooit nog iets wordt'. Op sterven na dood, dachten we, maar is dat even misrekend.


Of het kan zijn dat de potplant zo blij is omdat die van ons morgen terugkomt, een soort welkomstbloei .....  wie zal het zeggen, de natuur zit vol vraagtekens.

)

6 opmerkingen:

 1. dat is wel straf. Lijkt me een orchidee die binnen dient te staan, toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 'Die van jullie' zal verschieten! 😜

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De plant heeft maar één dag gebloeid en toen verdween de bloem al, de vrouw zal er niet veel van kunnen zien behalve 'iets verlept'.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi,ik kreeg hetzelfde beeld te zien uit het hoge noorden. Het is een tigridia, pavonia of cacomitl, door de Azteken gekweekt als eetbaar knolgewas. http://www.edimentals.com/blog/?p=5470

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @lefabuleuxjardin: heel erg bedankt voor de naamgeving, ik had er geen flauw benul van en google afbeeldingen bewees eens temeer geen verstand van planten te hebben. Merci.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Graag gedaan, maar het was puur toeval.

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.