19 juli 2016

fasciatie

dagpauwoog op Veronicastrum virginicum 'Fascination'
Neen, geen schrijffout in de titel. Fasciatie niet fascinatie.  Al zou je er natuurlijk de kluts bij kwijtraken als de fasciatie zich voordoet bij een Veronicastrum virginicum 'Fascination'. Fasciatie is een verschijnsel dat we best omschrijven als 'bandvorming'. Ik kende deze gril van de natuur reeds van de bandwilg, de Salix sachalinensis 'Sekka'. Deze wilg is met de tijd verdwenen uit de tuin maar in de grote groep Veronicastrum aan de veldkapel is het verschijnsel elk jaar in meerdere variaties terug te vinden.


De normale bloemaren zie je op de achtergrond. De bloem mét fasciatie op de voorgrond. Als deze Veronicastrum nog een beetje wil oefenen, kan hij mee naar een rockfestival.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.