23 november 2014

lichtgevend konijn


Eén van onze meer recente tuinattributen is dit lichtgevend konijn. Het is de enige lichtbron in de tuin want hier mag donker nog donker zijn. Hij werd door ons neergezet op het terras vlakbij een grote ramenpartij zodat we van binnenuit zicht hebben op zijn strapatsen.  In zijn buurt staat ook een oude teljoor waar we onze kattin voeren. Behalve rondzwervende katten verschijnt elke dag nog een mee-eter, een jonge egel. Zoals eerder al gezegd, van ons kattin hebben egels geen schrik. Pas als we te dicht naderen sprint hij weg tussen de vele terraspotten en bijhorend loof van herfstbladeren. Als hij de kust weer veilig acht, eet hij smakelijk en al smakkend weer verder. Zodra we de rolluik naar beneden laten -dat scheelt een pak aan warmte- doven we het lichtgevend konijn en wat zich dan allemaal afspeelt, daar hebben we het raden naar. Niet zelden hoor ik vanuit mijn warme nest een roepende uil. Bij het eerste schemerlicht ruimen de eksters de overschot op.


2 opmerkingen:

  1. Leuk als enige lichtbron !
    Lie(f)s.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ons viel het op dat we die mee-etende egels alleen zien, in de periode kort voor dat ze in winterslaap gaan. Alsof ze zich nog even snel komen volschranzen.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.