23 november 2014

blijvend aandenken

Als blijvend aandenken aan het tinnen jubileum van Muggenbeet werd vandaag een boom geplant. De Aesculus x neglecta 'Autumn Fire' werd aan huis geleverd - waarvoor dank neef - en volgens de regels van de boomaanplantkunst in de grond gestopt.

Ik had verwacht dat het een struikvorm zou zijn, maar bij aankomst bleek het een boom te zijn van 2,5 meter hoog. In zijn buurt staan reeds een Aesculus parviflora en een Aesculus x carnea 'Briotii', een variëteit van de rode paardenkastanje. Deze mineermotvrije minicollectie wordt vervolledigd met onze Aesculus flava die in de zomer met zijn zoete gele bloemen rijen mieren weet te lokken en in de herfstperiode mooi oranje verkleurt.

Ook mijn jubileumboom zou in het najaar schitterend oranje verkleuren. Daarvoor moeten we nog wat geduld hebben maar in de lente al zou het verse loof "prachtig rozerood uitlopen".  Kan niet tegenvallen.


6 opmerkingen:

 1. Daar zien we het vervolg van !
  Lie(f)s.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hiep hiep hoera met de jubilee en voor de nieuwe aanwinst!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een mooie boom als beloning voor 10 jaar noest schrijfwerk. Laat de boom even weelderig groeien als deze blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. proficiat met je jubileum!
  Leuk dat je van deze gelegenheid gebruik maakt om een nieuwe boom aan te planten. Niet dat jij dit nodig hebt, maar gekoppeld aan wat symboliek, geeft het toch weer net dat ietsjes meer ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.