1 november 2014

alle kleuren van de ....

...... amberboom

De haan op de veldkapel in onze tuin heeft het niet in de gaten maar de amberboom vlakbij vertoont momenteel alle mogelijke kleuren die hij kan aannemen. Van rechts naar links: groen, geel, oranje, rood en (linksboven) paars. Het maakt van hem één van de allermooiste herfstverkleurende loofbomen. Wie er eentje wil aanschaffen gaat hem best nu uitkiezen want het verschil in de tinten per boom kan groot zijn.


6 opmerkingen:

 1. Een prachtige boom, die ik zeker zou aanplanten mocht ik er nog een plekje voor hebben. Waarom moest ik zoveel fruitbomen planten ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk, hè. Geheel toevallig nam ik vandaag ook foto's van een uit de kluiten gewassen Liquidambar. 't Is zonder twijfel een van de meest fraaie herfstverkleurders.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi, vooral dat donkerrode aan de bovenste bladeren. Wij hebben helaas geen plaats voor een boom...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Schitterend! Had ik maar meer grond....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geen kunstenaar kan moeder natuur evenaren...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Betoverend, soms lijken ze wel donkerblauw bovenin...Ook hier geen exemplaar vanwege de ruimte.

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.