20 april 2014

bliksem


In het overgangsgebied van vlindertuin naar het bos staat al jaren een van de dood geredde treurbeuk, de groene Fagus sylvatica pendula. Tussen de grillige takken staande en naar de hemel turende, kan je met wat fantasie - en die heb ik soms in overschot -  het patroon van bliksem ontwaren. Om deze verbeelding wat in de verf te zetten, heb ik van zijn bijzondere takken eens een foto van genomen en deze in 'vuur en vlam' gezet. Ergens moet je me toch gelijk geven? Zo niet, even goede vrienden. Dat komt wel meer voor.

Met evenveel fantasie - daar ben ik weer - kan je in de blauwe regen boven onze garagepoort 'vuurwerk' zien. Geen ontploffingslawaai evenwel, maar het gezoem van bijen en hommels.

erop klikken om te vergroten



4 opmerkingen:

  1. Een behoorlijk psychedelische treurberk als je het mij vraagt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Toch effe de kleurbalans van je fototoestel bekijken. Sinds die pad scheelt er wat ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik wil met deze vreemde foto alleen maar de grillige takkenstructuur van onze treurbeuk in de verf zetten. Met een klassieke foto valt dat zo niet op.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.