24 april 2014

liggen mijn haren goed?

een groen tussendoortje
(Lucilia caesar)

update: ik ga er nog een foto bovenop doen want anders glipt deze weer door de mazen van het net. Een klassieker voor de tijd van het jaar:

meikever vrouwtje
meikever (wijfje) op wilde roos
herkenning: wijfjes hebben 6 korte blaadjes op de sprieten, mannen 7 lange.8 opmerkingen:

 1. Die eerste fote is écht goed, Ludo

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @fruitberg: ik zet sommige foto's tegenwoordig ook op de facebookgroep fotografie van natuurpunt, de respons is daar echt bemoedigend (25, 30 fotoamateurs die reageren).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vond het de laatste tijd ook al dat je macro-foto's steeds beter worden! Ronduid jaloers ben ik, want ondanks de aankoop van een 100mm macrolens, lukt het me niet zo goed als jou ...
  Wat materiaal gebruik jij?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. beide foto's zijn gemaakt met mijn beste compact van de drie: de sony dsc rx100, een geweldig handig toestelletje met een prima sensor. Geen vervangbare lens en beperkt zoombereik maar dat stoort me niet. Wel is het een kwestie om zo dichtbij mogelijk proberen te komen, 10 à 20 centimeters. De beste foto's maak ik buiten de middagzonuren (10-16). In beide gevallen zaten de beestjes in de schaduw van gebladerte, de vlieg had zelfs een blad als dak boven zijn hoofd. Deze compact kan zelf scherpstellen maar kan ook manueel scherp gesteld worden, iets wat bij veel compacts niet kan. Beste aankoop ooit, intussen is er ook de rx100II.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik kan de collega's enkel bijtreden , die eerste is echt knap. En uit de losse hand veronderstel ik?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. deze foto's zijn uit de losse hand genomen want eer dat het statief is geïnstalleerd zijn de "vogels" al gaan vliegen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ook ik ben onder de indruk van deze prachtige macro's. Mijn complimenten! Het toestel, dat je noemt, zal ik onthouden.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Update 25/3/2020: de getoonde vlieg kan ook de groene sluipvlieg zijn gezien de beharing. Zelf kan ik geen uitsluitsel geven.

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.