23 november 2013

satellietbeeld

het meest actuele beeld komt van Bing Maps

Vergeleken met het satellietbeeld van Bing Maps is dat van Google Maps compleet gedateerd. Onze tuin heeft bij Google nog een vrij open karakter terwijl hij de dag van vandaag meer weg heeft van een bos. En de buren hebben een zwembad, iets wat het alleswetende Google nog steeds niet doorheeft.

Op de printscreen hierboven heb ik de grenspalen van ons geleeg met een kleine gele cirkel aangeduid. Je ziet meteen wat voor een gekke vorm onze tuin heeft: enorm schuin tegenover de straat en rechts veel dieper dan aan de linkerkant. Dat heeft te maken het feit dat de spie van de rechterkant (ong. 15a) achteraf bijgekocht werd van onze buurvrouw. In totaal is ons stuk ongeveer 31 are groot maar je zult er niet van schrikken dat een dendrofiel gelijk mij graag nog wat meer aarde tot zijner beschikking heeft. Ik krijg geen nieuwe bomen meer kwijt tenzij ik andere verwijder.

Update: trouwe lezer Fruitberg meldt in de reacties dat Geo-Vlaanderen heel gedetailleerde beelden biedt en - in mijn geval - nog iets recenter dan Bing. Deze tip geef ik hier graag mee. Stefaan meldt dat wat Brugge betreft Google dan weer actueler is dan Bing. Blijkbaar is het streekgebonden waar de meest recente update is gebeurd.


9 opmerkingen:

 1. Het is blijkbaar heel streekgebonden. Google is meer up-to-date waar ik woon dan Bing. Bij Bing zie ik nog de appartementen in aanbouw in de buurt en het gemeentecentrum 'De Grendel' dat nog niet afgewerkt is, terwijl dat bij Google toch dichter bij de realiteit is. Nog een voorbeeld: op Bing word de betonfabriek aan de Noorweegse Kaai nog steeds afgebroken terwijl op Google al de nieuwbouw verrijst en zelfs gedeeltelijk afgewerkt. Geen van beide toont trouwens heel recente beelden. Dat zal wel te maken hebben met de privacy.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die Bing Maps kende ik nog niet. Maar je kan nog een veel mooiere luchtfoto zien van je erf op geosite vlaanderen : http://geo-vlaanderen.agiv.be/gdiviewer/
  Deze heeft een veel betere resolutie (ik kan duidelijk de drie vijvers in je tuin zien liggen..
  De foto van 'mijn' erf dateert van de winter van 2012. Foto's zijn wel in de winter getrokken, dus je ziet de bomen minder goed staan...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb het even nagekeken: het beeld op http://geo-vlaanderen.agiv.be/gdiviewer is iets recenter dan Bing maar de kwaliteit (resolutie) is inderdaad stukken beter. Goede tip Fruitberg.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ook wel indrukwekkend om dat zo van bovenaf te zien. Me dunkt dat jullie CO2-uitstoot zo wel gecompenseerd wordt :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Brecht: wat zuurstofproductie betreft zitten we zeker goed :) Daarnaast is de energie volledig 100% groen: zonnepanelen aangevuld met energie van Ecopower. We doen wat we kunnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke post ! En geo-vlaanderen geeft ook in ons geval de meest recente situatie. Heel leuk. Dank je wel Muggenbeet en Fruitberg.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gek, maar Geo-Vlaanderen is, althans wat onze regio betreft, absoluut niet recent en al evenmins scherp qua foto's.
  Ik prefereer Google Earth.

  Mocht onze tuin de grootte hebben van die van jou, dan zou ik mijn geluk niet op kunnen!
  *jaloers*

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik zal eens kijken wat Bing Maps in Noord Nederland doet. Erg leuk, je tuin zo van boven te zien.
  Ook ik ben jaloers op de grootte, hoewel ik in verhouding met anderen niets te klagen heb ( 910 m2 inclusief huis, schuur en oprit)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Op geo-vlaanderen geen scherpe foto's. Onze tuin lijkt wel kaal te zijn. Je ziet enkel een schaduw van de grote spar en verder niets. Raar! En bing geeft een zeer wazig beeld. Jammer

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.