19 december 2012

schoonheid onder je voeten

Averbode Bos en Heide

Ludo, als je nu niet gaat wandelen met zo'n zacht weer, dan moet je nooit gaan! In feite kon ik mezelf geen ongelijk geven. Dus trok ik mijn waterdichte wandelschoenen aan begaf me naar het allernieuwste ven in het gebied Averbode Bos en Heide. Zoals steeds nam ik mijn fototoestel mee, je weet nooit wat er gebeurt of te zien valt. Het somber weer deed me meer dan anders loeren naar de details in plaats van naar de wijdse ruimte of de schoonheid van het landschap. 

Tot mijn grote vreugde viel ik van de ene bewondering in de andere. De schoonheid onder mijn voeten was om duimen en vingers af te likken. Ik heb gepoogd om de mooiste beelden op mijn geheugenkaart vast te leggen. Zoveel natuurschoon kan ik niet voor mij alleen houden. 

(Alle foto's werden groter dan normaal geüpload - klik erop en de foto's vergroten)Averbode Bos en Heide, monding van beekje in een ven
Averbode Bos en Heide, erosie door straaltje water
Averbode Bos en Heide, pas geplagd terreinAverbode Bos en Heide, braam verovert de wereld

Op Google+  vind je het volledige (openbare) fotoalbum. Voor natuurliefhebbers of hobby-fotografen. Ga gerust eens kijken.11 opmerkingen:

 1. Knap oog voor detail. Ik heb 10 jaar lang vlak bij Averbodebos gewoond, dat was echt wel een mooie streek om te wonen... Ik ben er met spijt in het hart vertrokken

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Speciale foto's! Die eerste intrigeert me, want ik zie niet meteen wat hij voorstelt. Witte vloeistof? Of is dat zand dat opdwarrelt en zo een wolkerig effect creëert?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Menck: naast het ven ligt een iets hoger gelegen terrein met plassen en grachten. Van hieruit loopt een klein proper stroompje in het ven. Het water in het ven is momenteel wit van het woelen vermoed ik. Het bruin slik is meegesleurd door het beekje. Het proper water loopt in het ven en veroorzaakt zo rookachtige pluimen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je hebt een oog voor kunst uit de natuur!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel erg mooi deze foto's, Ludo! Ook heel mooi van compositie.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Abstracte kunst! zei de kunstkenner.
  Gods werk! zei de godsgeleerde.
  Allemaal fractalen! zei de wiskundige.
  Gewoon natuur, zei de Ludo.
  Waw! zeiden wij.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. dank je wel voor de vele lovende woorden :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. zo heb ik de aarde nog niet bekeken. moeten we duidelijk meer doen. knappe foto's Ludo!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. dat zijn allemaal echte foto's Siebe, getrokken door je nonkel.

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.