3 december 2012

knutseldeknutsel

"Wat doet de Ludo eigenlijk zo den hele dag, behalve eten maken?". Heel wat mensen denken dat een jaartje loopbaanonderbreking zalig luieren moet zijn. In mijn geval is dat (voorlopig) niet het geval. Terwijl ik nog volop bezig ben met de eerste douchemuur van de drie - Wat? Is dat nu nog niet af? - zit mijn hoofd al bij de zoldertrap die nog moet geplaatst worden, de binnenbekleding van 2 Veluxen die vernieuwd moet worden en de slaapkamer die op een grondige remake zit te wachten. Maar alles op zijn tijd. Vandaag heb ik zo'n 4 uur gewerkt aan 1 mozaïek. Het ruwe werk ziet er zo uit:


Zoals de ondertitel stelt, is het een mozaïek met een duidelijke Hundertwasser-referentie. Niet alleen werkte ik met kapot geslagen muurtegels, ik voorzag ook een typische HW-sluitsteen in de omlijsting en zelfs het 'schilderijtje' is geïnspireerd op een golvende muur die ik fotografeerde in het Grugapark van Essen. Hier bouwde Hundertwasser het Ronald Mc Donaldhaus, een verblijfplaats voor familieleden van ernstig zieke kinderen die in het vlakbij gelegen ziekenhuis verpleegd worden.

Zie je de gelijkenis een beetje?

Morgen denk ik de eerste muur klaar te hebben, inwassen niet meegerekend. Nog 2 muren te gaan maar die worden eenvoudiger betegeld. Dit is dus wat de Ludo momenteel aan 't doen is. Nog vragen?

8 opmerkingen:

 1. Ludo, heb je het Ronald McDonaldhuis van Hundertwasser in Valkenburg in Nederlands Limburg ook al eens bezocht?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. neen, Riet. Dat staat nog op mijn lijstje. Ik heb het wel al gezien in boeken en op 't internet. Is in feite niet zo ver maar zou graag ook binnen gaan kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ludo,

  Mijn man is pasgeleden met een groepje fotografen binnen geweest om foto's van her gebouw te maken. Er worden trouwens ook rondleidingen gegeven.

  Groeten, Riet.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. vraag: hoe denkt Ludo rond te raken met al zijn projecten in dat ene jaar loopbaanonderbreking? Zou hij niet beter zwaar op de lotto beginnen spelen om zijn loopbaanonderbreking van een meer permanent karakter te voorzien?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Riet: blijkbaar kan je via VVVMaastricht een rondleiding boeken met koffie en Limburgs gebak.
  @Bart: verlenging is mogelijk, een bijkoimend jaar wordt niet uitgesloten. Hangt ook wat van de werkgever af.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. als ode aan Hundertwasser kan dat tellen! Sjiek gedaan hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Weeral flink doorgewerkt, ben benieuwd hoe het eruit gaat zien als alles gevoegd is. Na dat jaar loopbaanonderbreking zal het muggenbeethuis niet meer zijn wat het ervoor was.

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.