9 december 2012

een nieuwe auto

Vandaag heb ik nog eens wat geld uitgegeven. Bij mijn bezoek aan de jaarlijkse geschenkenbeurs van de Looise wereldwinkel heb ik me een nieuwe wagen aangeschaft. Een Citroën. Nooit gedacht dat ik dat merk in huis zou halen. Maar 't is wel een schoontje: een zwarte met een imponerend voorste, made in Madagascar.

vakkundig handwerk, perfect voor onder de kerstboom.

Volgens de autopapieren kreeg de producent voor zijn werk 'voldoende betaald om zich een betere levensstandaard te kunnen opbouwen'. De auto werd geïmporteerd door De Evenaar. Het volledige kunstwerkje werd gemaakt uit gerecycleerd blik - van lege spuitbussen om precies te zijn- en hoe dat precies in zijn werk gaat, daar lees je alles over op deze webpage. Aan één autootje wordt met zijn tweeën een uur lang hard gewerkt, lees ik er. Chapeau! Bewondering is mijn deel... 

detail van mijn nieuwe auto, ...
ik krijg er wat schrik van.


6 opmerkingen:

 1. Hela, geen kwaad woord over Citroën hé. De 2PK (jouw exemplaar is een kruising van de Traction Avant en de 2CV) is waarschijnlijk de verstandigste ontworpen auto die ooit werd gebouwd!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. op de "autopapieren" staat Auto Citroën Traction groot. Het voorste van de auto vind ik heel imponerend. Kris, er zijn mensen die de Citroën geen auto noemen, ik doe dit toch wel? :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. update: foto van detail van voorste toegevoegd.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik schrok me even een hoedje bij dat voorste en zag er bijna het Kortrijkse wapenschild in. Van een misvormde geest gesproken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ne Traction-Avant!
  Mijn lievelingswagen!
  ...
  keizjaloes nu.

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.