18 november 2012

prijsuitrijking

iedere genomineerde ontving ook dit VELT-pakket

In het Rockoxhuis in de Antwerpse Keizerstraat werden we gisteren verwacht voor de 'proclamatie' van de tuinwedstrijd "De Groene Verleider" van Argus. We werden half augustus al blij gemaakt met de melding dat onze siertuin genomineerd werd en nu blijkt dat de jury, waaronder Groene Vinger Jean Vanhoof, onze tuin ook nog de 4de prijs gaf. Op 71 inzendingen binnen de categorie Landelijke Tuinen is dat natuurlijk een mooi resultaat.

Op het officiële diploma hieronder zie je waaruit ons prijzenpakket bestaat: voor 100 euro aankoopbonnen bij AVEVE, een VELT-boekjespakket, een vogelbad en een kruidenpot. Niet slecht en er nog een keurige receptie bovenop.  Vermits we kozen voor de trein worden het vogelbad en de pot achterna gestuurd. Nogal een service hé!

De 4de prijs voor onze natuurvriendelijke tuin

Na de receptie had ik nog een korte babbel met Jean Vanhoof wiens boekje over zwemvijvers toch een belangrijke inspiratiebron was. Hij is momenteel met een nieuw boek bezig -iets over verticale tuinen, denk ik- en is van Mol naar Antwerpen verhuisd. Naar een stek zonder tuin. Straf vind ik dat. Zwemvijvers aanleggen doet hij nog steeds. Bij de voorstelling van de genomineerde tuinen vertelde hij eerder dat de jury niet in de mogelijkheid was om alle tuinen te bezoeken (tijd en afstanden en zo...) en dat vond ik wel jammer. Bij ons was de jury niet geweest waardoor heel was aspecten en creaties onbekend bleven. Het wilde karakter van onze tuin heb ik bijvoorbeeld bij de inzending (foto's en tekst) te weinig in de verf gezet. Blijkbaar werd net dat nogal geapprecieerd. 

Tuinen in een wedstrijd gieten is sowieso een moeilijk iets (in feite mijn ding niet) want de inrichting ervan, de plantenkeuze, de klemtonen, ... zijn een uitgesproken subjectief gegeven. Maar het was toch eens plezant om er aan mee te doen. Bovendien gaf de proclamatie ons de gelegenheid om nog wat onbekende stukken Antwerpen te verkennen. Daarover kortelings meer.

(Wie onze tuin uitgebreid wil bekijken, kan terecht op dit webalbum.)

Update 19/11/12: ARGUS heeft intussen een PDF met foto's online gezet. Je vindt er onder meer 3 van mijn ingezonden foto's.


4 opmerkingen:

 1. spijtig, geen tuinbezoek in een wedstrijd

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Inderdaad wel zonde dat niet alle tuinen bezocht werden. Maar in ieder geval veel plezier met de prijzen die je gewonnen hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Whaaw...het album is indrukwekkend!
  Terecht bij de eerste vijf, proficiat!

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.