8 november 2012

historische vondst

De Looise grond gaf opnieuw één van zijn geheimen prijs

Bij graafwerken in onze tuin werd deze historische vondst gedaan. Wellicht gaat het om een ijzeren mini-spade. Deze vondst is niet onbelangrijk want tot op heden was niet bekend dat de Romeinen ook in een zandbak speelden. In Tessenderlo zijn niet alleen een aantal ijzerzandsteenheuvels, de zogenaamde getuigenheuvels, maar ook verscheidene stuifzandduinen. Vermoedelijk was er vroeger in onze tuin zo'n gele-zand-duin, een ideale speelplek voor de Romeinen, zo blijkt.

(Ook interessant: lijkwade gevonden in Tessenderlo.)

6 opmerkingen:

 1. Ik vind hier in de tuin tijdens het spitten vaak frietvorkjes. Zou dat zijn omdat er hier vroeger een frituur was gelegen of toch omdat de Romeinen ook al graag een frietje lustten?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ola! prijkt deze nu bij jullie in een vitrinekast? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wij wachten op een fatsoenlijk bod van het Gallo-Romeins museum van Tongeren. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig! Dat vind ik nu eens uitzonderlijk tuinnieuws! :-) Laat je de spade momenteel onderzoeken om te dateren?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. :-) De Romeinen werden groot en speelden toen niet in de zandbak...

  Toen ik hier net woonde en ik mijn vijver moest leeg scheppen, kwamen we ook een middeleeuws achtig potje tegen. Mijn vader zei daarop dat we straks wel in de Romeinse tijd zouden komen. We kwamen inderdaad een witte zuil tegen....
  O ja, en nog een kabouter, waarvan mijn zoontje (toen 4) hard begon te huilen, omdat dat vast een dode kabouter was....Zo maak je nog eens wat mee in je tuin.

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.