23 november 2012

I love it

Je hebt een idee, je voert het uit en wat later blijkt dat je opzet volledig geslaagd is. I love it when a plan comes together. Ook de wat wildere tuiniers hebben zo hun vreugdes. Subtiel en schuilend in een klein hoekje. Onbetekenend voor mensen zonder groene vingers. De juiste plant op de juiste plek is zoiets.

Vingergras en zijn schaduw

Na de afwerking van de veldkapel zocht ik plantgoed dat bij de roodpaarse tint van de gebruikte stenen past. Niet te klein maar ook niet te hoog. Mijn keuze viel op vingergras, meer bepaald de Panicum virgatum 'Squaw' en 'Rehbraun'. In de herfst verkleuren ze opvallend rood, roodpaars of roodbruin. Bij de avondzon gisteren (foto) wierpen ze daarenboven nog hun sierlijke schaduw op de westerkapelmuur. Alhoewel het hier maar over stenen en gras gaat, vind ik toch dat het een heerlijk plaatje is. Precies omdat beiden de perfecte buren zijn. 

Aster pringlei 'Monte Cassino'

Het keermuurtje voor de kapel heeft dan weer een meer witgrijze tint. Hier ging mijn keuze voor het gezelschap naar een herfstaster, meer bepaald de vlindervriendelijke Aster pringlei 'Monte Cassino' met een frisgroene stengel en kleine witte bloemen met een geel hartje. Ook dat blijkt echt mooi te staan. Denk er nu nog wat dagpauwogen en atalanta's bij ... en wie zou er niet weg van zijn?

- Bloggen betekent voor mij voor een groot stuk 'schoonheid delen'. Bij deze. -

5 opmerkingen:

 1. Schoonheid delen: ja!
  Die bovenste foto met het vingergras en zijn schaduw roept een hele bijzondere sfeer op; ook heel mooi van compositie.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. dankjewel Zem voor je steeds positieve bijdrages.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Er zijn veel mensen die niet snappen waarom we zo enthousiast zijn over tuinieren. En je beschrijft het helemaal correct: ik kan kinderlijk enthousiast worden als planten groeien zoals ik dat voorzien heb, en de combinatie ook werkt in het echt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een prachtige vingergrasfoto! Een unieke momentopname uit de tuin levert pure kunst. Het hele plaatje klopt ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @aandewatreraktn: da's lief van jou :)

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.