9 november 2012

meteen goedgekeurd

Behalve 20 kg gemengd vogelzaad in bulk kocht ook onlangs ook een elegante en kleurrijke 'Fiësta Diner' om de vogels te helpen met het doorkomen van de winter. Dat ding is heel gemakkelijk op te hangen en met een bekertje is het zo gevuld. Binnen enkele minuten hadden de mezen al in de mot dat daar ook eten te rapen viel. Niet lang daarna was de boomklever ook van de partij (zie foto - niet zo scherp wegens duisternis en afstand en ISO 800). Mijn groep huismussen neemt ook haar deel van de 'buit'. Ook de staartmezen en de kuifmezen zijn in de tuin present. Om maar te zeggen dat ecologisch tuinieren met een goed gekozen beplanting u veel (vogel-) plezier bezorgt. 

boomklever in de "Fiësta Diner"

Tegen de middag nog een 2de foto gemaakt, als het al ietsje lichter was:


boomklevers zijn een plezier in de tuin


5 opmerkingen:

 1. fijn als je zoveel vogels over de vloer..... euh 'tuin' krijgt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Hilde: het pleznte is dat het aantal soorten alsmaar toeneemt. De blauwe reiger, de zwarte mees, de zwartkop en de grauwe vliegenvanger zijn recent bijgekomen. Wacht nog ongeduldig op de distelvink, die zou ik er graag bij hebben :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Trek je die soorten aan met het voer? Zouden ze er zonder voer ook zijn in je tuin?
  Ik vraag me altijd af op welk tijdstip je het voer moet gaan ophangen. Vroeger "moest" je wachten tot het stevig ging vriezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Deze vogels zijn er ook zonder voer, ik zie ze ook in de zomer. De tuin staat vol met kegel- en zaaddragende struiken en bomen (inclusief een rijk insectenleven)en dat is de basis van al.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De koolmezen doen hier dagelijks hun rondje langs de vele zaad-dragende planten! Mooi om te zien hoe ze zich in allerlei bochten wringen.

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.