1 oktober 2012

ontsaaien

Nu dat geval in mijn tuin stilaan klaar geraakt, heb ik me op 't internet zo'n 16 m² oude vloer aangeschaft om me elders fysiek te kunnen uitleven. De bedoeling is om ons geleeg verder te ontsaaien. Ik verklaar me nader: rond ons huis liggen betonklinkers en dat is stevig en proper. Maar ze zijn allemaal grijs en ze liggen allemaal in bijna perfect symmetrische lijnen. Zo werd dat en wordt dat nu eenmaal gedaan maar het is, laat ons eerlijk zijn, oersaai. Dat kan beter, mooier en kleurrijker. Daarom deze aankoop:

de vracht oude vloertegels (nog grotendeels te kuisen)

het schoon motiefje dat me wist te verleiden

Het is nu de bedoeling dat ik aan de voordeur de klinkers opbreek en dat ik  in de plaats daarvan  deze vloer ga leggen. Voor de overschot van de gekochte partij heb ik niet meteen een bestemming maar dat komt ooit wel. Omdat deze nieuwe vloer aan de voordeur iets hoger zal komen te liggen dan de klinkers vandaag, heb ik de mogelijkheid om een golvend inkompad (met een lichte helling) te leggen. Absoluut niet volgens de gangbare praktijk maar net daarom interessanter. 

Wie me een beetje kent, weet dat ik mijn idee├źn deels baseer op creaties van Hundertwasser. Het terras van het Hundertwassermuseum in Wenen heeft zo bij mij de ogen geopend:  'waterpas' en rechte lijnen zijn absoluut niet nodig om een schoon pleintje te maken. Integendeel zou ik zelfs durven stellen. Laat de vloer maar wat swingen!

Het kan best zijn dat heel wat mensen gaan 'terugboenken' als ze naar onze voordeur stappen. Het zij zo. Saaie pieten zijn nu eenmaal niet mijn meest geliefde gasten.

8 opmerkingen:

 1. Kan je die cement tegels ook buiten gebruiken, zijn die dan niet gevoelig voor vorst en wisselende weersomstandigheden ?
  In ieder geval vind hem wel prachtig !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Man man man - d'er komt geen einde aan zeg! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik wil tijdens dat jaartje loopbaanonderbreking toch wel 't een en 't ander realiseren hier. Het tweede stuk van mijn leven is al een tijdje bezig dus uitstellen is geen optie.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. 't Zijn in ieder geval schoon tegels. Ik ben benieuwd naar 't resultaat. en je zet er duidelijk vaart achter...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @peggy: de fabrikanten beweren dat het kan, al kan verkleuring optreden door de zon. De ruimte waar ik ze voorzie is overdekt. Daar kan het geen probleem zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk idee! Zou er zelf niet aan denken. Want die grijze tegels zie je inderdaad overal.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooie tegels! Maar ik sluit me aan, vriezen die niet kapot?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. we zullen na de winter rapporteren, als de voegen goed dicht zijn moet het m.i. lukken.

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.