13 augustus 2008

Yang Peiyi, mijn heldin

Yang Peiyi met de scheve tandjes


Haar tandjes staan scheef maar ze heeft een gouden stem. Zingen mocht ze maar in beeld komen niet. De openingsceremonie van de olympische spelen had haar moment van glorie kunnen zijn, maar de eer viel te beurt aan een mooier meisje, eentje dat kon playbacken. "We wilden een perfect beeld brengen, we wilden het beste voor onze natie", vertelt de directeur van het muzikaal spektakel. Zum Kotzen.

Tapes die meedraaien op een 'live'-concert, dat gebeurt tegenwoordig overal. Zelfs bij de besten. Maar die tapes zijn op een goede dag wel ingezongen door de zanger/zangeres zelf, dezelfden als degenen die op het podium het publiek in de maling nemen. Maar hier staat het echte zangeresje in de verdomhoek en wordt een ander meisje de hemel ingeprezen met als enige verdienste: ze is mooi.... en 'rijzende ster'.

Wat moet er allemaal niet spoken in het hoofdje van Yang Peiyi, de échte heldin van de avond? Hoe bruut kunnen volwassenen zijn?

update: fanclub voor Yang Peiyi op Facebook

10 opmerkingen:

  1. Wat een geluk dat jij gedachten kan lezen!
    Misschien is het jong al heel content dat het mag zingen?
    En het ander jong gelukkig omdat het mag dansen en doen alsof?
    Feit dat jij weet wie de echte is, wil toch zeggen dat ze wel bekend is?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @zapnimf: haar naam ken ik omdat de media op zoek zijn gegaan naar het échte meisje achter de stem.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mja, 't is degoutant maar eigenlijk wel te verwachten van een land als China.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het is verschrikkelijk degoutant ja. Ik word echt ambetant van zo'n dingen.

    En lelijk? Zo'n lief snoetje dat dat meisje heeft.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. totentrekker!
    Iedereen die deze blog al langer dan vandaag volgt weet dat de teksten alhier niet geschreven worden door de bloedmooie gespierde Adonis die geregeld op de foto's opgevoerd wordt, maar wel degelijk door een uit z'n bek stinkende rosse puisterige puber van anderhalve meter lang met witte sportsokken!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. @bart: je verwart me met jurgen verstrepen, denk ik.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ondertussen is het scheve-tanden-meisje wereldbekend en hebben de Chinezen zich nog maar eens laten kennen: ze zijn ook niet sneller dan de waarheid.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. B-E-L-A-C-H-E-L-I-J-K dat Chinezen-gedoe

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.