17 augustus 2008

smurfenruil

De smurfen vieren dit jaar hun gouden jubileum

Zelf vind ik de smurfen van Peyo maar blauwe ettertjes maar de kinderen thuis zijn er plotseling nogal wild van. Andere mama's en papa's weten natuurlijk dat dit komt door dat Smurf-stickeralbum van Panini. Per aankoop van € 20 krijg je in de Delhaize een pakje met 5 smurfen. En dan maar plakken en verzamelen.

Dat smurfenboek is een gigantisch succes. Die van ons meldt dat gisteren bijvoorbeeld alle pakjes in de Delhaize op waren en dat ze pas volgende week met het kasticket haar smurfen kan gaan afhalen. Dat ze daarvoor terug naar de Delhaize moet gaan, zal de winkelketen niet erg vinden. Ook hoor ik links en rechts dat zowat alle oma's en opa's mee ingeschakeld zijn. Allemaal naar de Delhaize! En dit tot gans het boek volgeplakt is.

En wat te verwachten is, is natuurlijk ook het geval: een aantal nummers is maar nergens te vinden. Zelfs niet op de ruilmomenten die de Delhaize van Tessenderlo zelf inricht (hop, weeral naar de Delhaize). Mijn slecht karakter zegt dan dat die" schaarste" een onderdeel van het strategisch plan is maar dat wordt ontkend. Het zal wel.

Al wekenlang zijn mijn kinderen op zoek naar nummer 3 en 25 maar tevergeefs. Niemand van de familie - en ik heb een heel grote familie - heeft die twee verrekte smurfen. Totdat... via internet (Blogger-Facebook) en dankzij een alerte papa de oplossing in zicht is. Katrien, een bloggende mama van ook vier kinderen, liet me vandaag weten dat ze die 2 nummers thuis, in de polders nabij Klemskerke, liggen heeft. En Katrien gaat ze beiden opsturen. Er bestaan nog goede mensen.

Misschien kan ik jullie ook wel helpen. Al wie nog smurfen mist: wij hebben nog veel dubbels. Laat me weten welke nummers je nog mist en mijn kinderen zoeken uit of ze je dag goed kunnen maken. Zoniet, barst dan niet in tranen uit want vanaf 11 september kan je rechtstreeks bij Panini de ontbrekende smurfen kopen aan 0,12 euro het stuk of 0,07 euro als je lid bent van de Paniniclub.

De gouden smurfen hebben in elk geval voor de Delhaize geen windeieren gelegd. Gezien het megasucces valt te verwachten dat er nog stickeralbums gaan volgen. Tijd voor een mega-ruilclub op internet?

  11 opmerkingen:

  1. Ik had hier anders ook nummer 3 liggen. Maar kijk, het is al niet meer nodig. Ik zal er een ander kindje blij mee maken. ;)

   BeantwoordenVerwijderen
  2. dank Muggenbeet, nu ken ik het synoniem van windei, nl. 'scheet' of 'hanenei', die gekte rond die smurfen is aan mij - gelukkig -voorbij gegaan, maar toen mijn kids nog stickers verzamelden hebben ze op school mogen ruilen maar nooit de ouders en of familie ingeschakeld voor de volledige verzameling; tevreden zijn met wat je hebt, was hier de leuze ofte wie 't kleine niet eert, was 't grote niet weerd ;-)

   BeantwoordenVerwijderen
  3. L'histoire se répète... Als kind waren het boeken met voetbalstickers die wij volplakten.

   BeantwoordenVerwijderen
  4. goed om weten!
   ik zal ook eens een lijstje doorsturen met dubbels!

   BeantwoordenVerwijderen
  5. Gelukkig hebben wij in de Colruyt geen last van smurfjes

   BeantwoordenVerwijderen
  6. Hier valt geld te verdienen.

   *grijns*

   (Zouden een smurfenpaddestoel en 250 smurfjes van 25 jaar geleden ook nog iets opbrengen?)

   BeantwoordenVerwijderen
  7. Bij ons hier organiseert de plaatselijke Delhaize zelfs een ruilactie voor die prentjes. Ik vermoed dat ze bij Delhaize zelf nooit gedroomd hebben dat die actie zo veel succes zou hebben. Vreemd eigenlijk dat die blauwe ventjes nog steeds zo veel succes kennen.

   BeantwoordenVerwijderen
  8. Lena dankt Loes voor de stickertjes die ze vandaag kreeg.

   BeantwoordenVerwijderen
  9. ons boek is ook al vol, dankzij de ruildag. de kinderen waren enorm content! Nu kunnen we terug naar de GB

   BeantwoordenVerwijderen
  10. Chelone stond er gisteren ook mee te zwaaien om ze uit te delen.
   Wat hype? Ik had er nog nooit van gehoord, maar wij winkelen dan ook nooit bij Delhaize.

   BeantwoordenVerwijderen

  Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.