27 augustus 2008

het mooiste van de Spelen

De Olympische Spelen van Peking zitten er al enkele dagen op. Iedere sportliefhebber heeft zo zijn eigen hoogtepunten. Voor de niet echt gul bedeelde Belgen gaat het meestal om de zilveren plak van de estafettemeisjes of de gouden medaille van Tia Hellebaut. Anderen zijn dan weeral helemaal in de wolken van het herrezen Amerikaanse Dream Team of het zwemwonder Michael Phelps.

Duizenden foto's van het sportfestijn gingen de wereld rond. De ene al mooier dan de andere. Van de openingsmanifestatie bestaan er hele mooie maar ook tijdens de sportwedstrijden zelf hebben honderden fotografen het beste van zichzelf gegeven om dé ultieme foto te schieten. Van al die foto's die in die periode in de media zijn verschenen, is er eentje die me bijgebleven is... mijn favoriet, mijn mooiste van de Spelen. De deze namelijk:

Nicole streelt de ronding

Het heeft misschien te maken met mijn adoratie voor handwerk maar let eens op de perfecte omtreklijnen, de glans van de olie, de mooie bruintinten, de gladheid, het vakmanschap. Ik ben er helemaal weg van. De peddel die de Duitse kano-atlete Nicole Reinhardt hier voor zich houdt is af. Ik kan er uren naar kijken. Zo mooi gemaakt. Ik zou er meteen één (of meer) van in huis willen halen. Een pluim voor de houtbewerker die dit in mekaar heeft gestoken. Een pluim ook voor het tijdschrift die deze prachtige peddel (of is het een spaan?) publiceerde. 't Is wat anders dan die naaktblaadjes met van die dellen met een pluim in hun achterste.

Toelichting: ik ben eventjes op zoek geweest op het internet om een foto te vinden van die peddel alleen, zonder die vrouw maar deze zoektocht heeft niks opgeleverd. Hopelijk vind je het niet te erg.

  5 opmerkingen:

  1. Dan toch nog liever Federica Pellegrini: zie mijn blogje.

   BeantwoordenVerwijderen
  2. @peter van het R.I.: maar jij hebt het dan ook over vrouwen, daar ging mijn stukje nu net niet over. BTW: 't is maar dat ge 't weet maar Federica bijt toch wel net iets té hard.(ik had je blogje daarover al gelezen :) )

   BeantwoordenVerwijderen
  3. Waarom denkt ge dat mijn opa meegedaan heeft aan de spelen van 48? Hij heeft nogal zitten roeien met zijn spaan ;-)

   BeantwoordenVerwijderen
  4. Ze heeft bronstig gehaald en dat is geen goud.

   BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik wist niet dat ze zo mooi waren, die peddels.

   BeantwoordenVerwijderen

  Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.