23 augustus 2008

Tia piekt op gouden moment

goud voor dorpsgenote Tia (foto: Belga)Met een vijftigtal andere tafeltennisliefhebbers zag ik deze namiddag in de cafetaria van sporthal Alverberg (Hasselt) dorpsgenote Tia Hellebaut over 2,05 meter springen en de gouden medaille in Peking winnen. Gejuich en spontaan applaus van Vlamingen én Walen. Ongelofelijk straf, vond iedereen, én er nog een Belgisch record bovenop! Pieken op het juiste moment heet zoiets.

Niemand had Tia bij de topfavorieten gerekend maar het is wel uitgerekend zij die dé topprestatie uit haar lichaam tovert op het moment dat het moet. Misschien wel op het mooiste moment dat een atleet kan dromen : op de Olympische Spelen. De Kroatische Blanka Vlasic, de onklopbare, had in Peking maar al te graag haar reeks van overwinningen verdergezet maar moest net vandaag in Tia haar meerdere erkennen. Dat moet klote zijn.

Goud dus voor Tia, de eerste Belgische atlete die dat presteert en ook bij de mannen was het toch al geleden van 1964. Haar sprong over 2,05 meter wordt door de VRT-sportredactie als "een historisch moment" de wereld ingestuurd en da's meer dan terecht. Mét de zilveren medaille van de 4 X 100 dames en de uitstekende prestatie van de 4 X 400 heren kan de atletiek met fierheid terugblikken op de spelen.

Zonet -komende van Hasselt- ben ik nog voorbij het huis van Tia gereden en ik zag nog geen gouden-bruiloft-toestanden, enkel een kleine affiche met GOUD op de voordeur. Maar reken er maar op dat Tessenderlo haar en vriend/trainer/coach Wim (een echte Looienaar) feestelijk zal onthalen. Moest je er ooit foto's van te zien krijgen, Tia is de slanke sportvrouw met bril. Die anderen die ook op de foto wilden staan -van de blauwen tot de roden- hebben bij mijn weten nog geen noemenswaardige prestatie neergezet.

* Bezoek zeker ook eens de persoonlijke website van Tia.

3 opmerkingen:

  1. muggenbeet toch, blijkbaar weer een beetje ondeugend gedaan. Tia is niet de enige die piekt, jij priekt.

    http://idate.be/Katrien/blog/?p=172

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @frank: met dat angeltje kan het geen kwaad :)

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.