7 mei 2008

willekeurige bloemen begin mei

Een negental willekeurige bloemen, vandaag gefotografeerd.

Het gaat met de huidige warmte zo snel in de tuin dat je wel dagelijks een collage van bloemen kan samenstellen. In de vooravond nog eens snel met mijn Powershot een dertigtal foto's genomen, waarvan u er hierboven een negental ziet.

(Linksboven te beginnen met de klok mee): de Italiaanse gevlekte aronskelk, de veronica gentianoides (ereprijs), de giftige gele regen, de geurende bodembedekker geranium macorrhizum die we ook massaal in de school hebben aangeplant, een geel-bruine iris aan de vijverrand, twee van de honderden trosbloemen van de blauwe regen die momenteel het halve huis opvrolijkt, de echte koekoeksbloem -één van mijn favoriete wilde bloemen-, een witte bloem die weldra zal transformeren naar een mispel en nog een mooie blauwe geranium (ik denk "himalayense" maar ben niet zeker).

2 opmerkingen:

  1. is "gele regen" toevallig familie van euphorbia?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. neen, vuurtje: botanisch geen familie maar 'literair' zijn ze wél familie. Beiden zijn vrouwelijk: schoon langs de buitenkant maar venijnig en giftig vanbinnen.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.