3 mei 2008

plant tegen genitale wratten

Het beneveld blad van de podophyllum.

De podophyllum is een prachtige bosplant met mooie witte bloemen die momenteel, verborgen onder het blad, in de knop staan. Wij hebben hem met succes als kuipplant in een schaduwhoekje van het terras staan. Met uitzondering van de vruchten zijn alle delen van de plant giftig. De stof podofyllotoxine wordt gebruikt tegen genitale wratten maar vooralsnog heb ik deze toepassing niet dienen aan te wenden. Ik waardeer de podophyllum vooral vanwege het aantrekkelijk blad (zie foto).

4 opmerkingen:

  1. Even gaan opzoeken. Die parapluvormige bladeren en hun kleurschakering; heel speciaal. Die kende ik niet. Eentje om het willen hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als een inlegkruisje te gebruiken?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. @ zapnimf
    Hahiwhoehaha...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Alleen genitale wratten? Wat een kieskeurige plant...

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.