21 juli 2006

nationale feestdag

Op 21 juli, vandaag, schijnt het de nationale feestdag te zijn. De federale portaalsite leert me dat de nationale feestdag is vastgesteld op 21 juli omdat op die dag, in 1831, Leopold I, de eerste Koning der Belgen, de grondwettelijke eed aflegde.

Voor mij is deze feestdag een dag als een ander, ik heb toch twee maanden vakantie. Behalve -en dat steekt me tegen- dat er vandaag geen krant is. Gisteren werkten de krantenredacties namelijk niet. Vandaag, op de feestdag, dan weer wel.

Zonder krant voel ik me toch wel wat verweesd. Op het terras, met een verse kop koffie, hoort nu eenmaal ook het uitspitten van de krant. Het nieuws op papier blijft mijn favoriete bron van nieuwsgaring. Vandaag zal het dus zonder moeten. De Brabanconne is ver weg.

2 opmerkingen:

  1. Op het terras zonder krant met nog meer dan een maand vakantie voor de boeg...ik heb met je te doen. Ik heb geluk, voor mij is het tenminste feestdag, want gisteren gewerkt en maandag weer.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ga graag werken maar ik kan niet. De instelling is gesloten. Hopelijk heb je genoten van je feestdag.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.