30 juli 2006

stop ermee

Neen, Israëlische leiders. Ik heb geen enkel begrip voor jullie moorddadige akties in Libanon. Van een volk dat zelf onbeschrijfelijk te lijden heeft gehad, verwacht ik dat ze het voortouw neemt om zulke tragedies te voorkomen. Waarom doet u nu wat u zelf is aangedaan? Weet je niet meer wat angst is of hoe de dood ruikt?

Neen, Amerika. Mij maak je niet meer wijs dat jullie de vredesstichters van de wereld zijn. Of diegenen die de democratie en vrijheid wereldwijd verspreiden. Ik weet dat jullie voor Israël het licht op groen hebben gezet. Jullie handen zijn medeplichtig. Jullie ziel besmeurd. Jullie geweten ziekelijk selectief. Ik snap nu goed waarom zoveel mensen jullie haten.

De dode kinderen van Qana haten jullie niet meer. Opgelucht? De vijand uitgedund?

Neen, Europa. Je stem, je veroordeling... ik heb ze niet gehoord. Uw schoothondjesketting is nog stevig rond je nek gesnoerd. Een wurgketting, lijkt het wel. Je mag keffen, als Amerika dat wil. Je mag plassen, als Amerika dat wil. Maar nooit tegen de gevel van het baasje. Heb je wel een eigen stem? Laat ze horen, luidkeels! Klop de tafel stuk! Zoveel sterren op de blauwe vod. Het aanschijn van een dweil.

Neen, Veiligheidsraad en neen, Verenigde Naties. Ik geloof je niet meer dat je streeft naar wereldvrede of conflictvoorkoming. Ook de dode kinderen van Qana hebben je niet gezien. Ze zouden zo graag je bescherming gevoeld hebben. Je adem geroken. Maar waar was je? Aan het praten? Al stuitend op veto's aan het onderhandelen? Een traantje aan het laten voor de camera's? Je tanend geweten aan het sussen met wat zakken cement en een truweel? Is het dat wat je vermag? Een kermend of stervend kind verdient beter dan paljassen van de onmacht.

Stop ermee. Stop ermee. Ik word er kotsmisselijk van.

"Bij een Israëlische luchtaanval op het dorp Qana in het zuiden van Libanon zijn vannacht meer dan 60 mensen om het leven gekomen, onder wie 37 kinderen.Tientallen huizen en gebouwen zijn met de grond gelijkgemaakt. In een van de getroffen gebouwen zaten tientallen kinderen die naar Qana waren gekomen om te schuilen voor de oorlog."

update 31/07/06 : "De VN-Veiligheidsraad slaagt er niet in om fors te reageren op het dodelijke Israëlische bombardement op het Libanese stadje Qana. Gisteren kwamen daarbij 60 burgers om het leven, onder wie 37 kinderen. Israël heeft intussen zijn luchtaanvallen op het zuiden van Libanon voor 48 uur opgeschort."

1 opmerking:

  1. De wereld draait om geld:
    - In Libanon zijn geen oliebronnen die de Amerikanen willen veilig stellen;
    - Libanon komt niet in de invloedssfeer van de communisten terecht; althans, dat zou vroeger een reden geweest zijn;
    - Vele joden bekleden invloedrijke posities in Amerika.

    Moet er nog zand zijn?

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.