10 januari 2014

wie zoekt, die vindt iets anders


Bij mijn zoektocht naar de winterakonieten, die inderdaad aan het doorstoten zijn met zelfs hier en daar een volgroeide maar nog gesloten bloem, ontdekte ik deze minuscule paddenstoeltjes. Ze groeien op een gevallen dennenappel van een grove den met een toefje mos erbij. Mijn kennis van de paddenstoelen is intussen behoorlijk maar bijlange niet goed genoeg om er met zekerheid een naam op te plakken. Het was interessant geweest om je een precieze determinatie te kunnen meegeven maar dat kan ik dus niet. Verder dan enkele mogelijke kandidaten (bittere dennenkegelzwam, ...) kom ik niet . Maar niet getreurd, zelfs zonder exacte benaming kan ik van zulke bijzonderheden best genieten. Opnieuw blijkt dat opruimen zonde kan zijn. Laat, als het kan, de natuur het werk maar opKNAPpen.

Het robertskruid zorgde voor een mooie achtergrond om er een foto van te maken. 

4 opmerkingen:

fruitberg zei

Leuk beeld, Ludo.
Helemaal met je eens wat dat opruimen betreft

Hilde zei

een prachtig plaatje Ludo.
ik vind jouw kennis van paddenstoelen blijkbaar meer dan behoorlijk, heb nog nooit gehoord van 'bittere dennenkegelzwam'. mijn kennis blijft beperkt tot 'op een rode paddenstoel vol met witte stippen'.... :)

Zem zei

Dit is een hele mooie foto, Ludo! Niet alleen doordat je dit schitterende kleine tafereeltje spotte, maar ook vanwege de kwaliteiten die je benut van je nieuwe camera.

Ludo RUTTEN zei

Dank je wel voor deze mooie commentaren.