30 maart 2008

"mijn heetste vriendinnen"

Op facebook bestaat er een applicatie met de naam compare people. Deze morgen kreeg ik een mail met een interessante uitslag: wie zijn uw heetste vriendinnen? 'Vriendinnen', daarmee bedoelend de virtuele vriendinnen op facebook. De winnares is niet echt een verrassing. :-)

29 maart 2008

hoe vrouwen goed doen poetsen

Ik zat zonet intens te sporten, 't is te zeggen te kijken naar eurosport. De halve finale van de wereldkampioenschappen "poetsen op het ijs". Daar heb ik dus dé truc gevonden om vrouwen snel en goed te doen poetsen. Jawel, op eurosport. Het enige dat wij mannen blijkbaar moeten doen, is met een schijf gooien. Zie tv-beeld.

creatief met wijvenweek

Het zit er zo goed als op... die moeilijke week. Alles kan weer worden gedemonteerd en de doos in. Ook het toiletemmertje kan geledigd worden. En dan zwijgen we er nu minstens een jaartje over? Hmmm, dat zou een beetje zonde zijn. Laten we -vanuit de recyclagedachte- of Versteylens spiraal-motief eens creatief uit de hoek komen. Want er kunnen zowaar prachtige dingen met de wijvenweek in mekaar geknutseld worden.

Wat dacht je van een moderne pisbak of een restyling van je mans opblaaspop?



Voor de niet handige Harry's onder ons of voor hen die niet zo behendig zijn met hun vingers, heb ik aan een "makkie" gedacht: creëer je eigen Bond zonder Naam-spreuk! Wow, een eigen BZN-spreuk? Jawel! Met schaar en Pritt is het zo geflikt. Succes.

(tja, de échte zijn ook niet allemaal even goed ;-) )

ik voel me plots erg ziekjes

Dat vind ik nu ook: reglement is reglement.

gevonden op BVLimburg

28 maart 2008

muggenbeet geïnterviewd

De titel is volgens Vandale goed geschreven...dan kunnen we nu verder. Deze namiddag is een tweedejaarsstudente communicatiewetenschappen mij komen interviewen over mijn blog en de blogcommunity.

Ik moet toegeven: ik was slechts de tweede keuze. Eén of andere skynetblogster had toegezegd maar dan op 't einde toch weer afgezegd. Het had iets met haar privacy te maken.

3 kwartier heeft het gesprek geduurd en nu moet de studente alles woord voor woord op papier zetten. En er een 'paper' van maken. Ze kunnen die studentes toch nogal wat aandoen.

Wat ik zoal gezegd heb? Dat de meeste dames die mijn teksten lezen wel weten dat ik in het echt veel aangenamer en moderner ben, dat er veel te weinig humor op het net te vinden is, dat ik me geen opvoedende taak toedicht, dat ik toch eens in real life kennis zou moeten maken met wat van mijn lievelingsbloggers en dat iedereen van de wereld mag weten dat Muggenbeet Ludo Rutten is en dat het dankzij zijn vrouw is dat hij zoveel tijd heeft om te bloggen.

Dat laatste moest ik erbij zeggen van iemand.

De rol van de man in het huishouden

Het klassieke rollenpatroon bewijst nergens zo goed zijn bestaansreden als in het huishouden.


Ik ben zelf 6 jaar lang 'huisman' geweest, dus mijn kennis komt niet uit een flutboekje maar is de vrucht van ervaringsgericht leren. Mijn besluit is: laat het huishouden over aan de vrouw en je krijgt een gelukkige vrouw. Maar dit betekent niet dat je als man niks moet doen. Neen, wij hebben onze specifieke rol als supervisor.

Zorg ervoor dat je vrouw intrinsiek gemotiveerd is. Doe haar inzien dat ze niet moet poetsen omdat het moet, omdat het nu eenmaal de tijd van het jaar is of omdat jij dat zo eist... neen, de motivatie moet uit haar zelf komen, uit het inzicht dat deze grote karwei goed is voor haar ontplooiing, haar conditie, haar domesticale hygiëne en algemeen welzijn. Een vrouw functioneert het best als ze de indruk heeft dat er geen druk op haar uitgeoefend wordt. Het moet lijken op een vrije keuze.

Als man kan je zorgen voor een goed werkritme, het poetstempo zeg maar. Niets is zo pijnlijk aan de ogen als een vrouw die traag werkt of in slaap dreigt te vallen. Daarom is het goed dat je op een speelse manier een 'beat' of 'tempo' aangeeft. Bij een kleine klus (zie foto) speel ik nogal eens de muziek van Dream Theater omdat het drumwerk goed strak en snel is. Je moet er dan wel kunnen mee leven dat de vrouw 'ernaast zit', buiten de maat stofzuigt of aftrekt. Dit is niet altijd even gemakkelijk. Als je geen Dream Theater in huis hebt, is ook de vogelkesdans geschikt. Het geeft een cynisch kantje aan ons supervisiewerk. Laat de homo ludens in u zeker aan bod komen.

Het is ook onze taak om voor de nodige rustpauzes te zorgen. Veel onderbrekingen maken het werk licht, zegt het spreekwoord niet voor niks. Je kan dit op vele manieren invullen, ik doe het zo: bij het bloggen (erg moeilijk om je te kunnen concentreren als de vrouw de vloer boent!) krijg ik altijd trek in verse koffie. Om het half uur vraag ik dan ook een verse senseo. De vrouw krijgt dan de mogelijkheid om haar benen eens te strekken, zichzelf te ontplooien en een kort (niet te lang!) woordje te wisselen met de grote liefde van haar leven. Plezant is om je vrouw terug te roepen voor een scheutje melk, net als ze terug op de kast is gekropen om het plafond af te wassen. Je krijgt zeker een kus.

Wijs haar op de tekortkomingen, niet verwijtend maar eerder aanvullend. Alhoewel ze zeker beter zijn dan mannen in het huishouden, toch maakt ook het zwakke geslacht regulier fouten. Zij gaan soms zo op in hun werk dat ze wel eens hoekjes en kantjes durven te vergeten. Vanuit de zetel zie je dit als supervisor ook beter. Soms ligt het aan de zonsinval maar ik heb toch ook al gemerkt dat de nieuwe generatie te zeer kwantiteit nastreeft in plaats van kwaliteit. Mijn vrouw komt erg dicht in de buurt van mijn moeder maar ik ben er zeker van dat veel mannen met luie gevallen zitten opgescheept. Als je bvb. ziet hoeveel jonge vrouwen tegenwoordig hun tijd vullen met niksen en bloggen dan vraag ik me af of die hun voordeur nog wel openkrijgen. Dat moet daar toch een puinhoop zijn. Als man wacht je in zo'n geval een grote opvoedende taak.

Laat uw vrouw ook milieuvriendelijke producten gebruiken. Het is erg vervelend om een dutje te doen of TV te kijken als er een agressieve, prikkelende geur in huis hangt. Dit komt door het chemisch spul (solventen) van je vrouw. Stuur ze daarom naar de winkel en laat ze bvb. ecover-onderhoudsproducten kopen. Als je zin hebt in een koffiekoek, kan ze en passant ook bij de bakker binnenwippen, teminste als je er zeker van bent dat het niet de bakker is die haar wipt. Bioproducten vergen iets meer inzet en zweet maar dit kan je gemakkelijk verkopen als een gratis fitnessbuurt. Waak er ook over dat er niet nodeloos elektriciteit wordt verbruikt: stof vergaren kan ook met borstel en blik, om maar één voorbeeld te noemen.

Tenslotte, als je merkt dat je vrouw het moeilijk krijgt of dat sommige loodzware taken haar niet liggen, steek dan een handje toe: vraag of je haar zus of een vriendin niet moet opbellen. Ze zal met plezier de telefoon brengen. Zorg wel dat ze even het nummer vormt. Telefoonnummers onthouden is niet onze sterkste kant. Dat is ook iets van die weinige dingen die vrouwen beter kunnen.

(een ander wetenschappelijk artikel van mijn hand over de man/vrouw-relatie vind je hier)

27 maart 2008

werken dedjuu!

Af en toe wil ik me toch eens gaan moeien.

Leterme plays Zappa

(origineel: Hot Rats van Frank Zappa)

De taartdiagram is rond

Zonet meegestemd op de lezersenquête van Knack. Moet de dotatie voor Astrid en Laurent worden afgeschaft? Vermits de groene taart mooi rond is, weet je ook wat mijn keuze is.

Zelden gezien, zo'n duidelijke keuze (of was ik de allereerste die meedeed?)

de overbodigheid van een man

Eerst dacht ik, ze zijn weeral bezig met de mannen compleet overbodig te maken, maar toen ik het artikel las (vrouwen begrijpen is een levenslange studie!) stond ik versteld van het getoonde respect. Feministen hebben smaak (lees de tekst eens goed- klikken doet illustratie zwellen). Ik heb ook altijd anders gedacht.


26 maart 2008

je hebt wijven en je hebt een madam

REM

Als alles goed zit, zou je hier de ganse nieuwe CD (Accelerate) moeten kunnen beluisteren. Bij mij lukt het toch. Luisteren kost niks, bestellen wel. Ook de video staat klaar.

not my government

"not my government" - vrij te gebruiken (creatie: Muggenbeet)


* Join the facebook-group .

Sint meets paashaas


Als de sint meer chocolade brengt dan onze 6 magen kunnen verorberen dan gebeurt het dat de heilige man kennismaakt met de paashaas. Dit levert dan kleurrijke en hartvertwarmende beelden op. Mooi hé?

Maar onderschat dat schijnheilig duo niet! Niets is wat het lijkt. Ik had mijn rug nog niet gedraaid en wat voor een viezigheid speelde zich daar weer af?


Moeten wij onze kinderen nu altijd en overal beschermen tegen de gedegenereerde wereld?

Of volstaat het om wat meer chocolade te eten? Of een fantasieremmend pilleke voor de papa? (Waarom zou sinterklaas anders zo blozen? Heb je zijn wangskes al eens goed bekeken?)

king of fisting


Spock: king of fisting. Deze T-shirt print staat regelmatig als advertentie op mijn facebookpagina (spacebook?). Een klik erop en je belandt op de website van Beastwear ("clothes for geeks, bastards en cool dudes"). Deze firma opereert sinds 2000 vanuit Zweden: "our goal is to sell T-shirts with custom designed prints, but also a lot of other products we consider being cool".

We hebben het hier nu niet over Thing-Fish maar over fisting: volgens sommigen (mannen en pornoproducenten) iets wat de vrouw ongekende hoogtepunten bezorgt, volgens de vrouwen in kwestie (*) een afschuwelijke praktijk waar ze alleen maar de helse pijn van herinneren. Niet zo cool als je het hen vraagt.

Iedereen doet wat hij niet laten kan... maar als boreling in de facebookgemeenschap was dat niet meteen wat ik daar verwachtte.

(*) diplomatisch de Vlaamse blogsters even buiten beschouwing gelaten.

25 maart 2008

bijkomend onderzoek

Het telefoontje van mijn dokteres ging zo: uw bloed is prima... alleen zou Lyme bijkomend onderzocht moeten worden. Het wordt wel niet terugbetaald door de ziekenkas. Het gaat zo'n 30 euro kosten. Als ik van u was, zou ik dit laten doen.

Mijn staaltje bloed van vorige week is nog bruikbaar. Er moet niet opnieuw afgetapt worden. Ik heb ingestemd met het bijkomend onderzoek. Benieuwd wat het geeft.

voorstel aan wijvenweeksters

Voorstel aan Ilse, Lilith, San, Patricia, Lien, Josie, Joke, Sara, Els, Gudrun, Ellen, Greet, Mirthe, Veerle, Tessa, Ishku, Kim, Kato, Vleervlinder, Tantieris, Leen, Barbara, Clo, Valerie, Tine, Bieke, Kathleen, Katrien, Zatte madammen, Lucie, Maartje, Tine, An, Isabelle, Maud, Valerie, Maartje, Gwendolyn, Margo, Babs, Nele, Miss Puntkomma, Hilde, Melissa, Lies, Die Juffrouw, Mirjam, Sarah, Lamazone, An Nelissen, Nienke, Daisy, Cindy, Lien, Nike, Elz, Anneke, Anne, Elle, Anne, Kaat, Nip, Idril, Jess, Lies, Sunny, Lilimoen, Liese, Lina, Lief Elle, Valerie, Suzanne, Veerle, Maartineke, Nadine, Liene, Annelies, Evelien, Zapnimf, Georgina, Life is a dance , Stefanie, Katrien, Zjoske, Anneke, Lien, Katrien, Margaux, Veronique, Fie, Rian, Xaro en Famke:

Jullie hebben deze week uitgeroepen tot wijvenweek. Mooi zo. Hopelijk levert dit heel wat interessante schrijfsels op. Ik ga ze zeker lezen. Vrouwen, of 'wijven' zoals je wil, zijn net als insecten en roofvogels interessante wezens die zeker het bestuderen waard zijn.

Toch hoop ik dat jullie tijdens deze virtuele "machtsovername" niet vergeten om de vensters te kuisen, de afwas te doen, de vuilbakken buiten te zetten, de vloer grondig te stofzuigen, jullie mannen lekker eten voor te schotelen en jullie benen te scheren. Het kan niet de bedoeling zijn dat het leefmilieu en de mannetjes slachtoffer worden van jullie bezigheden met toestenbord en muis. Want jullie weten ook, beter dan ik, dat de hoeksteen van ieder goed huwelijk of welk samenlevingsconcept dan ook, een gehoorzame en dienende vrouw is.

Maar -zoals het Muggenbeet past- steun ik deze wijvenweek voor de volle 100%. Vetrolletjes, dikke billen, ... laat maar komen. Toch mis ik in het opzet een beetje de klimax, het doel, the point to reach, het orgasmische zeg maar. Vandaar dit voorstel dat ongetwijfeld door een brede basis mannelijke bloggers gedragen wordt:

Alle wijvenweeksters dragen de ganse wijvenweek één en hetzelfde onderbroekje (diegenen die nooit één aan hebben, kleden zich deze week fatsoenlijk!) en zonder alldays uiteraard. Op het einde van de week worden de broekjes door bvb i. verzameld, Henk sorteert volgens maat en properiteit, en de hele zwik wordt met geurtjes en al op Ebay gegooid. Onze doelgroep: rijke Japanners.

De opbrengst zou ik willen schenken aan de Stichting humanity, een initiatief voor de opvang van moegetergde en geterroriseerde mannen. Want uiteraard is dit toch ook wat alle wijvenweeksters beogen: een gelukkige wereld met gelukkige mannen. Hopelijk kan dit vrijblijvend voorstel op jullie goedkeuring rekenen? Alvast bedankt en -met jullie- reken ik op erg geile en bijzonder gulle Japanners!

(smiley)

platenhoezen met bloed, wijven en zo

Illustratie, geselecteerd in functie van wijvenweek.

Gevonden op "en nu even ernstig" van DS Online en lange tijd geboeid blijven plakken:

Een bijzonder goed uitgewerkte lijst van de 50 meest controversiële platenhoezen ooit. In dezelfde sector: de 100 slechtste album-covers ooit, de 23 album-covers die alles veranderden en 27 hilarische albumhoezen. (Geplaatst door Bart Van Belle)

24 maart 2008

bloed

Het bloedtrekken heeft zijn sporen nagelaten

Verleden week naar de huisdokter geweest. Ze vond het aangewezen om mijn bloed te laten onderzoeken. De kans bestaat dat ik door een besmette teek werd bezocht en dat de "ziekte van Lyme" zich in mijn lijf heeft genesteld. Ook een bezoekje aan een neuroloog werd geregeld. Het kan ook zijn dat het loos alarm is en dat het enkel het koude, winderige weer -gecombineerd met een opgestapeld slaaptekort- is dat mijn klachten veroorzaakt. Hopelijk kan de bloedanalyse, die voor morgen gepland staat, uitsluitsel brengen.

paashaas


Paasmaandag. Kerstvakantie?

19 maart 2008

slecht toneel

Net nu er een regering komt, vertrekt Hugo Claus. Wenste hij dat bespottelijk toneelstuk niet meer aan te zien?

18 maart 2008

o julissi na jalini

Ishtar, ik wil er niet veel woorden aan vuil maken. Maar de bewering dat Ishtar in een denkbeeldige taal zingt, dat vind ik een interessant gegeven. Maar klopt het wel? Toen ik 22 jaar oud was heb ik eens een vertaalmachine uitgevonden, nu gekend als de muggenbeterator. En hoe luidt de vertaling van "o julissi na jalini"?

... als ik met mijn kop schud dan kriebelt mijn muiske

Vandaar het vrolijk deuntje en de smile van hier tot ginderachter van de gitarist! En nu allemaal meeschudden...

etenstijd

zicht vanuit de keuken

Iedere avond, rond 5 uur, zitten onze twee griezels achter het keukenraam... wachtend en glurend totdat de baas des huizes met de blikopener hun maaltijd tevoorschijn tovert. Het linkse wijfje is erg geliefd bij de katers. Haar nek is vanachter weer flink toegetakeld. De rechtse is, denk ik, lesbisch. Zij moet van de mannekes niks weten. Wie het toch aandurft, zal het gevoeld hebben. Persoonlijk vind ik -binnen onze soort- dergelijke vrouwtjes net de meest aantrekkelijken. Bij de katten werkt het blijkbaar anders. Psychologische spelletjes zijn niet aan hen besteed. Ik heb niet liever.

17 maart 2008

Heel exclusief

Nadat Dag Allemaal uitpakte met de foto's van Clijsters' baby -de foto's waar de hele wereld op wacht-, weet nu ook De Morgen uit te pakken met een héél exclusief interview. "De hele wereld zocht hem, wij vonden hem: de taxichauffeur van Waris Dirie".

Alleen jammer voor De Morgen maar ook andere kranten wisten de man te vinden: La Dernière Heure, het Nieuwsblad, De Standaard. De man had zich blijkbaar niet goed verstopt. Overigens liet de man weten geen sex met madam-de-gewezen-VN-ambassadrice gehad te hebben omdat ze te zat was en omdat hij schrik had om een geslachtsziekte op te lopen.

Zou de taxichauffeur geen goede ambassadeur zijn voor Sensoa?

16 maart 2008

mooiste kinderboek allertijden

De dochter toont de top drie van 'het mooiste kinderboek allertijden'.

Het boek "Fantasia" van Geronimo Stilton is uitgeroepen tot "Mooiste Kinderboek aller tijden". "Pluk van de Petteflet" van Annie M.G. Schmidt eindigde als tweede, "Matilda" van Roald Dahl is het derde mooiste kinderboek. Straf is dat Kristien (die van ons) de drie titels al jaren geleden in huis heeft gehaald, al hebben we Matilda blijkbaar alleen op DVD.

Het Mooiste Kinderboek aller tijden werd verkozen in het kader van de Jeugdboekenweek. "Fantasia" vertelt een nieuw avontuur van de krantenmuis Geronimo Stilton en beschrijft zijn tocht door zeven rijken, op zoek naar de feeënkoningin die zijn hulp nodig heeft. Een bijzonderheid aan het boek is dat er verschillende geurpagina's zijn opgenomen.

Even wrijven en de geur komt vrij (volgens de kinderen 'stinken' er veel blz.)

longkruid

Het blauwe longkruid voor een kleine molensteen en geflankeerd door een sierlijke blauwe fles.

nieuwe uitdager van Sugar Jackson

Het ziet er niet zo goed uit voor Sugar Jackson. Jackson, de Europeses titelhouder bij de welters, heeft nog maar één nederlaag op zijn "palmares". Maar dit gaan er weldra twee worden.

Benny, één van de vrienden van dochter Sara, is momenteel intensief aan het trainen om Jackson knock-out te kloppen. Alhoewel deze training in het grootste geheim plaatsvindt, mocht Sara van de manager toch een klein zelfgemaakt filmpje op Muggenbeet plaatsen.

En jullie hebben alzo het geluk om Benny aan het werk te zien. Let eens op zijn techniek!

12 maart 2008

doe nooit wat onkuisheid is

website-screenshot The Emperor, genomen voor het schot van Spitzer.

Mijn kransje van favoriete zielenpoten heeft er een nieuw lid bij: Eliot Spitzer. Eliot is (voorlopig nog) de democratische gouverneur van New York en hij staat over de oceaan bekend als een beducht strijder tegen de prostitutie. Hij zou zelfs twee netwerken hebben opgerold.

Jammer maar helaas zijn Gods wegen ondoorgrondelijk en het vlees zwak want Spitzer kon zijn speer niet onder bedwang houden en bestelde zelf een luxehoertje bij The Emperor's Club. Toen dit nieuws uitlekte, legde de gouverneur op de TV een verklaring af, godbetert in het bijzijn van zijn vrouw! (Ik had hem verdorie die klus op zijn eentje laten afwerken.)

'Ik heb gehandeld op een manier die niet te verzoenen is met mijn verplichtingen ten aanzien van mijn gezin en die indruist tegen mijn en tegen eender welk besef van goed en kwaad. Ik verontschuldig me eerst en vooral bij mijn gezin, en ook tegenover het publiek, aan wie ik beter beloofde. Ik heb mijn familie ontgoocheld en ben er niet in geslaagd te leven volgens de normen die ik mezelf gesteld had', besloot Spitzer.

Waarmee nogmaals bewezen is dat grootste moraalridders vaak de ergste zond-aars zijn. Ik vind het alweer geweldige humor, zeker als je weet dat Spitzers dick-name FOX was (het vosserke) en hij voor "Kirsten" minstens 1000 dollar (tot 5000 dollar) voor een uurtje op het nachttafeltje legde. What a shame! Voor dat geld koop je de ganse reeks van Jommeke en de Rode Ridder.

Daarbij: echte mannen hoeven niet te betalen. Kirsten heeft aan mij nog nooit één frank gevraagd!

Wat bezielt deze droeve vrouw om haar overspelige man op het podium te vergezellen?


update 17.00: Spitzer nam ontslag. Looser .

de wachtende wereld

9 maart 2008

lijken uit de kast


Deze week ben ik begonnen met al mijn elpees te herbeluisteren. Mijn pickup heeft al die tijd zijn plaatsje in de living weten te behouden. En goeie muziek dat daar tussen zit! Ze allemaal branden op CD, daar kan ik me niet mee bezig houden. Ik zal de platen wel terug wat meer uit hun hoes halen. Weer uren luisterlezier.

Maar wat me -na zoveel jaren stof vergaren- opvalt, is hoeveel lijken er in mijn kast zitten. Op de bovenstaande foto zie je een greep uit mijn "gestorven muzikale helden":

Jeff Healy, de blinde rock-bluesgitarist die vorige week aan een zeldzame kanker overleed; Bob Marley, de enige reggaemuzikant waarvan ik ook muziek aankocht; Weather Report met de sublieme Jaco Pastorius op de (fretloze) Fender Jazzbass; Frank Zappa, nog steeds mijn grootste 'hero' en vandaar zo'n 50 albumtitels in huis; de jazz-gitarist Joe Pass waarvan ik 2 platen kocht na een liedje op de radio; Rory Gallagher, hier nog spelend bij Taste, en in tegenstelling tot de broertjes Gallagher van Oasis, iemand wiens muziek je wel in huis moet hebben; Stevie Ray Vaughan, de onfortuinlijke bluesgitarist die op 35 jarige leeftijd bij een helikoptercrash om het leven kwam maar wel een eigen signaturegitaar van Fender op zijn naam kreeg en...

ik viel haast achterover, zelfs een plaat van Iwan Rebroff, de nep-Rus (eigenlijk een Duitser) die we allemaal kennen van Kalinka en eind februari overleed. Hoe deze plaat in huis komt? Dit heeft alles te maken met de Oekraïense roots van mijn vrouw. Deze plaat is -tegen de verwachting in- niet bij de trouw tussen haar onderbroeken meegekomen. Die van ons kocht ze onlangs -nog voor Iwans dood- voor 50 eurocent in de Kringwinkel.

Ave Maria.....

naar Werchter

Gisteren, op vrouwendag, heb ik geen enkele vrouw bijeen geklopt of in een depressie gestort. Zoiets hoort niet op die dag. Ook al begrijp ik niet waarom het wezen "vrouw", door wiens toedoen al duizenden mannen zichzelf opgeknoopt hebben, zonodig een eigen dag toebedeeld krijgt. Waarschijnlijk kregen de uitgevers van de Druivelaar en consoorten ooit een collectieve zinsverbijstering. Mij niet gelaten, als er een dag van de onnozele kinderen mag zijn, moet een vrouwendag ook kunnen.

Over naar belangrijker zaken. 4 jonge en sportieve gasten, dat waren onze tegenstrevers in de barak van Werchter. Werchter staat net achter ons in de rangschikking dus zijn we zo een beetje aan mekaar gewaagd. Tot 5-5 liep het gelijk op. Vanaf dan was Diest T niet meer te houden en werd het uiteindelijk een klare overwinning van 5 tegen 11.

Opmerkelijke feiten van de dag: Rudy, onze kapitein, wist eindelijk nog eens een overwinning in de wacht te slepen en dan nog wel tegen een E6. Proficiat Rudy. Jerry, onze beste speler, moest na heel lange tijd nog eens de duimen leggen. Zijn noppenpalet kon niet verhinderen dat een nieuwe, talentvolle Werchterse speler de lakens naar zich toetrok. Zelf won ik al mijn vier matchen en tegen Werchter is dat niet evident.

Nog drie matchen te gaan en dan is de competitie reeds afgelopen. Dan is het wachten op onze nieuwe klasseringen. Zoals de zaken er nu voor staan, zal onze kapitein naar een andere ploeg verhuizen. Dan is het uitkijken naar een nieuwe vierde man of vrouw. Of er een vrouw bereid gevonden wordt om met ons mee te (willen) spelen, is nog maar de vraag. Tenzij we verzwijgen dat we 't over tafeltennis hebben.

Je gelooft het of niet, maar op 't werk noemde -heel recent nog- een vrouwelijke collega mij een "lieve troetelbeer". Zij kent me héél oppervlakkig. :)

8 maart 2008

de eerste overwintering

Zicht op de zwemvijver na de eerste winter.

2 maart 2008

maartse bloemen

Voor de ribes en de magnolia stellata is het nog een kwestie van dagen eer hun bloemen opengaan. Het Chinees klokje, de kleine maagdenpalm, de gele kornoelje en de viburnum bodnantense 'Dawn' zijn al geruime tijd de tuin aan het opfleuren.

Tijdens de middagwandeling heb ik nog wat foto's genomen van enkele bloemende planten (zie fotocollage). De narcissen rond de appelboom zijn nu in volle glorie. Het maarts viooltje aan het pinpongterrein kleurt de bodem mooi blauw. In het beukenbosje bloeit hier en daar al een pachysandra. De hellebori staan nog mooi in bloem. Naast een pas gekochte toverhazelaar (Jelena) heb ik een extra plaatsje vrijgespit om een aantal nieuwe exemplaren van de kerstroos een vaste stek te gunnen.

De vroegste van mijn pruimenbomen (van die kleine gele sappige mirabellen) bloeit ook al. Hier kan de zelfbestuiving al starten. De onopvallend leverbloempjes zijn van dichtbij net blauwe juweeltjes maar zijn dringend aan een verhuizing toe. Deze prachtbloemen verdienen een veel betere plaats dan naast de muur van het tuinhuisje. De clivia die ik in de garage laat overwinteren, toont al trots een hele tros oranje bloemen. Nog enkele weken en hij mag terug buiten op het terras.

En mijn tien goudwindes zwemmen sinds gisteren terug rond in de zwemvijver. Al die tijd hadden ze zich doodstil verstopt achter de vijverkuipen waarin onze waterlelies geplant staan. Hiermee is de lente voor goed op gang geschoten. Als extra verrassing spotte ik deze week voor het eerst in mijn tuin een koppeltje sijzen. Het mannetje flirtte met het vrouwtje, gaf haar wat vers geplukken kornoeljebloempjes (dat denk ik toch gezien te hebben) en toen een merel zich kwam moeien, vlogen ze samen naar de coniferen van de buurman.

Dan mogen alle mensen mijn wilde tuin een hoop onkruid noemen, de enigste echte waardering die ertoe doet, komt van de dieren. Als zij zich amuseren en verlekkeren dan zit het goed met je tuin. Vermits de diversiteit met de jaren toeneemt, ben ik er zeker van dat ik goed bezig ben.

opgemerkt: the big ask


Geplukt van de The Big Ask-website:

"Onze “Big Ask” (grote vraag) is een sterke klimaatwet, om de uitstoot van broeikasgas ieder jaar te reduceren met ten minste 3%, met als doel 90% reductie in broeikasgasemissies tegen 2050. De Big Ask campagne wil politieke steun opbouwen voor zo'n sterke klimaatwet en dit in verscheidene Europese landen."

In België wordt de campagne gevoerd door Friends of the Earth Vlaanderen & Brussel en Amis de la Terre Belgique.

Interessante links: Els Keytsman; Tom Yorke lanceert de campagne; E-postkaart; foto's.

nooit opgeven

7 tegen 8 voor onze tegenstrever stond het. De allerlaatste match van de avond was aan mij, tegen een hoger gekwalificeerde speler. Met winst kon onze ploeg nog een gelijkspel uit de brand slepen, met een nederlaag strandden we op een vernederende nederlaag. Vrij snel werd de setstand 0-2 voor de Leuvense speler, compleet volgens de logica van de sterktelijst, en 6-10 in de derde set. Nog één puntje volstond om mij af te maken met een nul-drie.

Je voelt me al afkomen... ja, ik won de wedstrijd met 3-2. Ik speelde wellicht mijn match van het jaar. Het hoogtepunt: een gelukte smash op een touchébal (een deviërende bal doordat deze de rand van de tafeltennistafel raakt). Bovendien, lieve tafeltennisliefhebbers, een treffend voorbeeld om aan te tonen dat je nooit mag opgeven zolang de match niet volledig uitgespeeld is. Als het theoretisch kan, kan het ook in de praktijk. En wat heb ik die avond nog geleerd?

Eet NOOIT frit-mosselen voor de match! 4 maal ben ik die avond tijdens de wedstrijden naar het toilet moeten gaan. Twee matchen heb ik misselijk afgewerkt en verloren. Gelukkig was tegen 11 uur 's nachts mijn maag hersteld anders had ik de beslissende match nooit kunnen winnen. Techniek, inzet en conditie, allemaal goed en wel, de basis voor een goede wedstrijd blijven een tevreden maag en een darmstelsel in rust.

Ondanks die prachtige laatste match toch een deprimerend gevoel. Deze wedstrijd had Diest T moeten winnen. Eén winstmatchke van onze kapitein volstond, maar het mocht niet zijn. Toch staan we ondertussen op een mooie zesde plaats in de totaalstand. En ook onze vijf supporters leken tevreden.

Jerry (4/4), Ludo (2/4), Frank (2/4) en Rudy.