1 augustus 2007

lachen met de Italianen

Italië lacht zich een breuk en dat is toch al geleden sinds Caligula zijn paard Incitatus tot consul wilde benoemen. Onderwerp van pret is deze keer Cosimo Mele, een 50 jaar oud parlementslid voor de rechts-conservatieve UDC.

Niettegenstaande zijn partij in Italië de grote pleitbezorger is voor het traditionele gezin en alle drugs vervloekt, ging Cosimo Mele 'in een zwak moment van hoge nood' met twee hoertjes en een vrachtje cocaïne zich amuseren in een hotel. Het werd er volgens de Italiaanse pers een heus seks-en drugsfeestje.

De leider van de partij, Cesa, toonde evenwel begrip voor de 'verzoekingen' waaraan parlementariërs worden blootgesteld wanneer zij door de week in de hoofdstad verblijven. Daarom kwam hij met het lumineus idee om de reeds riant betaalde Italiaanse volksvertegenwoordigers opslag te geven "zodat zij hun wettige partner regelmatiger kunnen bezoeken." De piste van "zelfbediening" werd hiermee dan toch niet over het hoofd gezien.

Het voorstel kreeg al snel het troetelnaampje ‘neukpremie’. Behalve verontwaardiging omdat de Italiaanse kamerleden zonder premie ook al de best betaalde... hoerenneukers van Europa zijn, konden de Italianen er - net als ik - toch ook mee lachen. De geschiedenis herhaalt zich, moeten ze gedacht hebben, want waren er ook eerder al niet vele pausen van Rome gestorven aan een geslachtsziekte?

Prediken voor een ander is gemakkelijk maar het zelf naleven, hola?

1 opmerking:

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.