28 mei 2016

platbuik op bezoek





4 opmerkingen:

  1. die hadden we hier vaak op bezoek, net na aanleg van onze waterpartij. Nu zien we vooral waterjuffers en sinds vorige week massa's larven van de grote Keizerlibel. Langzaam kropen ze uit het water, waar ze zich om de watermunt ontdeden van hun larvenhuidje. Na een tijdje drogen kwam er beweging in de vleugels en hop, weg waren zij! Wat is de natuur toch wondermooi ...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De keizerlibel is inderdaad een prachtig beest, zag hem voorlopig enkel aan het Schulens meer. De blauwe glazenmaker is wel een jaarlijkse terugkomer.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zo vloog er gisteren ook ééntje door de nectartuin. De aanleg van een vijver, daar ga ik deze zomer of winter zeker werk van maken.
    Geweldige foto's ook

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dit mannetje kwam steeds op het zelfde stokje zitten dus veel fotokansen gekregen. Wel uit de losse hand geschoten met de kodak waarmee ik ook de vogels fotografeer (inclusief 'speelgoedlens' van 1000 mm).

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.