DIY aspersorium

hedendaagse kunst

de rechterhand in het wijwatervat (aspersorium)
Een garageverkoop bij een facebookvriend (Roger) en een goddelijke ingeving zorgden ervoor dat ik vandaag in het bezit kwam van een steelloze beerputlepel. Ik zag er meteen een bloemenbakje in. De vorige eigenaar kwam met een alternatief: een vogelbad. Ook niet slecht!

Met de beerputlepel in de hand struinde ik door de tuin, passeerde langs de veldkapel en dingdong, het wijwatervat was geboren. Van de vroegere schommel had ik nog een zwierstok opzij gelegd. Deze paste wonderwel perfect in de beerputlepel en er waren al gaten in van het touw. Een dikke nagel in de christusdoorn - de symboliek was vandaag in de uitverkoop - vlakbij de kapel geklopt en het aspersorium hing op. Voor de afwerking bevestigde ik er nog een koperen kruis aan en leidde ik een taxus zodanig dat het geheel wat aangekleed is.

Gezien vanuit de hemel
(via een vurige tong bezorgd)
Het water is alsnog niet geheiligd. Als iemand dezer dagen naar Lourdes gaat, kan je dan een klein flesje meebrengen zodat ik het water kan enten? Een dikke merci op voorhand!

Ik denk dat ook Maria blij is met dit moederkesdaggeschenk. En niets weerhoudt de vogeltjes om alsnog een verkwikkend bad te nemen. Wie weet komt de spotvogel nu ook naar onze tuin. Het zou een primeur zijn.

Wijwatervat, vrije interpretatie
Ludo , 8 mei 2016Reacties

Marthy zei…
Prachtig ,je wijwatervat. Sla je nu iedere keer een kruisje als je er langs loopt?
Muggenbeet zei…
natuurlijk! En elke dag het water verversen zodat het geen muggenkwekerij wordt. Niemand houdt van 'n muggenbeet.
Anoniem zei…
Nu is je tuin een echt heiligdom ;-)
Muggenbeet zei…
.... en naast de valse christusdoorn staat een grote hemelboom (ailanthus)....