11 mei 2016

vlinders in de weer


Er waren heel wat vlinders in de weer vandaag. Net als vuurjuffers die 11 mei precies hadden uitgekozen als massale ei-afzettingsdag. Tandems bij de vleet! 2 vlinders kreeg ik op de foto: een geaderd witje op look-zonder-look en een bont zandoogje op kornoelje. Er vlogen ook heel wat citroenvlinders en een mannetje oranjetipje maakte rondjes in de buurt van groepen look-zonder-look, een van de waardplanten. Het meest bijzondere beest leek vanop enige afstand op een reuzehommel. Een van de dochters had er 'bang' van. Ik wist niet wat ze bedoelde tot er eentje in mijn buurt dorst kwam lessen in de vijver of deponeerde ze eitjes (ik kon het niet goed zien maar ze raakte wel degelijk telkens het water) ? Het was het vrouwtje van de platbuik (libel). Het gele achterlijf zal allicht de link met de hommel gelegd hebben. 


mannetje merel helpt met regenwormen zoeken
het nest bevindt zich nog geen 2 meter van mijn laptop (bureel)
een 'latoflex' verhindert direct oogcontact


1 opmerking:

  1. Leuke foto's. Ik had vanavond ook de indruk dat er eindelijk wat leven in de brouwerij komt. De voorbije weken was het hier erg kalm om de metselbijen na.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.