22 mei 2016

blik op veldkapel

kapel tessenderlo

Het jongste kapelletje van Tessenderlo staat sinds een paar jaar in onze achtertuin. Door een aantal rooi- en snoeiwerken heeft deze veldkapel een prominentere plek gekregen. Hierdoor is de kapel en de inwonende "Kapaza-Maria" vanuit verschillende hoeken beter te zien. Bovenstaande foto is genomen vanachter de in-de-prijzen-gevallen amfibiepoel. De beukenhaag (achter de ligzetel) belemmerde grotendeels het zicht maar door deze sterk in te snoeien is nu zelfs het bloemenbakje met blauwe lobelia's zichtbaar geworden. Al sinds de eerste steen op  20 september 2012 werd gelegd, heb ik het idee dat dit kapelletje precies daar op de juiste plek staat. Ooit stond er een grote Spaanse aak, later werd die zone ingepalmd door de trampoline. Maar de ranke, in gebakken kleiklinkers opgetrokken kapel heeft mijn voorkeur. Een toevloed aan gelovigen is voorlopig achterwege gebleven. Maria vindt het prima zo. Wie ben ik om haar ongelijk te geven?


7 opmerkingen:

 1. Prachtig beeld. Je hebt een mooie hoek gekozen om deze foto te maken, maar dat is natuurlijk alleen mogelijk omdat het ontwerp zo goed is. Volgens mij moet Maria een wonder doen alvorens er veel volk op bezoek komt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ze lacht me altijd uit als ik passeer. Is dat ook een wonder of telt alleen wenen?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je zou een bedevaart kunnen aanvragen in het Vaticaan;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een idyllisch plekje! Afgezien van de kapaza-maria die alles in de gaten houdt, natuurlijk, want die telt ongetwijfeld het aantal aperitiefjes. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hele mooie foto van een schitterend plekje in je tuin!

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.