6 mei 2016

nieuwe magnolia's in bloei

Enkele van de nieuwe Magnolia's hadden reeds bloemknoppen toen ik ze uitkoos op de kwekerijen. Dat scheelt enkele seizoenen. Intussen zijn deze volop aan het openkomen waardoor ik kan zien of deze bloemen in 't echt gelijken op deze van de foto's op het internet of het bijhorend kaartje. Geloof me, dat is niet altijd het geval. Hieronder 3 meevallers waarvan ik kan zeggen dat het zeker geen misaankopen zijn. De M. 'Oriental Night' doet me enorm denken aan de 'Black Beauty' met een bloemknop die bijna zwart start en alsmaar rozer wordt. In een perkje met wat tulpen staat hij beeldig. De M.  'Gold Star' valt beter mee dan verwacht. De lichtgele toets in de bloem is knap en de bloemvorm is strak, een pak minder rommelig dan bij heel wat andere beverbomen. De M. 'Eva Maria' heeft dezelfde ouders als de M. 'Sunsation', die ik al langer ken, en het toefje groen in de grote bloem kan ik wel smaken.

Magnolia 'Oriental Night'

Magnolia 'Gold Star'

Magnolia 'Eva Maria'
Zoals eerder beloofd, toon ik ook de andere soorten zodra ze in de bloei staan. Ik moet wel mea culpa slaan, want bij sommigen zijn de bloemen reeds verdwenen. Waarschijnlijk was ik er toen niet echt met mijn gedachten bij.  


1 opmerking:

  1. Mooie bloemen, met een lichte voorkeur voor de tweede.
    Toch altijd zo leuk,een plant die je hebt gekocht 't eerste jaar al zien bloeien :D

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.