6 mei 2016

natuurlijk

Zou dat het werk zijn van slakken of van een bladsnijder? Allemaal gaten in mijn pas aangeschafte Cardiocrinum giganteum. Toch maar eens aan de onderkant van het blad gekeken en .... natuurlijk ... de Cardiocrinum is een reuzenlelie en dat rood beestje is het leliehaantje.


Hoe zo'n haantje deze nieuwe lelies wist te vinden, dat is mij een raadsel. De wereld is zo groot, onze tuin is ook niet klein en toch, reeds na enkele weken heeft dat leliehaantje de nieuwe aanwinst ontdekt. Hetzelfde gebeurde met die ene Fritillaria persica die ik in de buurt van de veldkapel de grond instak. Binnen de kortste keren zat er een leliehaantje. Hoe doen ze dat toch? 



leliehaantje (Lilioceris lilii) op mijn vinger



4 opmerkingen:

  1. mooie kevertjes die leliehaantjes,...
    .. maar ze kunnen een ravage aanrichten.

    Is (naast bij momenten slakken) het enige beestje in de tuin waar ik echt problemen mee heb. En er staan hier maar 1 bosje lelies.
    Het enige wat je kunt doen is echt dagelijks chekken en manueel alle haantjes en slijklarven verwijderen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hier staan geen lelies, dus zie ik ze nooit maar durf ik iets of wat lelie of keizerskroon aan te planten zijn ze zo daar. Daarom: rieken die dat of wat? Of worden ze getipt? :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh nee! Prachtige beesten maar je geraakt daar niet vanaf! Ik zet al jaren geen nieuwe lelies meer in de tuin want die gaan er toch aan ....

    BeantwoordenVerwijderen
  4. De beestjes zijn misschien meegereisd met het plantgoed? Of komen uit de tuin van de buren eens bij jou op bezoek. Ze weten dat ze bij jou lekker ecologisch kunnen smullen :D

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.