18 juli 2015

sorry voor het storen

.... maar er landde hier, na jaren onderbreking, zonet een mannetje weidebeekjuffer. Mooie beestjes om te bekijken maar door zijn blauwe vlek in de vleugels nog mooier in de vlucht. Opdat ik hem niet zou opjagen, heb ik er - van ver - slechts een handjevol foto's van genomen.
3 opmerkingen:

 1. Ik herinner me je postje van een paar jaar geleden nog. Hier zien we regelmatig de bosbeekjuffer, maar zelf heb ik de weidebeekjuffer hier nog niet gezien (zoonlief wel).
  Ze zijn allebei mooi, maar de weidebeek wint toch de hoofdprijs!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sterk geheugen :) Ja, ik vind de weidebeekjuffer ooik het mooist alhoewel de bosbeekjuffer veel zeldzamer is. Door de donkerblauwe vlek in de vleugels van het mannetje is zijn vlucht precies tovenarij, hypnotiserend.

   Verwijderen
 2. Prachtig beestje. Moet hier toch eens werk maken van een vijver

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.