22 juli 2015

kers op de taart


de kleine parelmoervlinder

collage kleine parelmoervlinder

Twee geleden dook hij hier ook al eens op, toch voor een minuutje. Behalve in Limburg en de duinen is de kleine parelmoervlinder zo goed als nergens in Vlaanderen te zien.  De rupsen van deze vlinder voeden zich met viooltjes. De voornaamste nectarbronnen voor de vlinder zelf zijn de vlinderstruik, het driekleurig viooltje, watermunt, kattenstaart, koninginnenkruid, slangenkruid en jacobskruiskruid (bron: wikipedia). Op het slangenkruid na, allemaal te vinden in onze tuin.


2 opmerkingen:

  1. Prachtige vlinder, die ik alleen in de Ardennen heb gezien, kortom : geweldige waarneming in je (ecologisch) paradijs(je)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtig zeg! Misschien wordt het deze keer een blijver? Heb je voldoende wilde viooltjes in je tuin als waardplant? Ouderwetse 'bommaviooltjes' zoals ik ze noem komen echter niet in aanmerking ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.