23 juli 2015

schorsmarpissa


Onder de bloempot die op de terrastafel stond trof ik deze springspin aan, de schorsmarpissa. 8 poten maar ook 8 ogen waarmee ze prima kan kijken. Als er een prooi in de buurt komt wordt deze beslopen en besprongen. Blijkbaar had de spin haar nest onder de bloempot gemaakt in plaats van achter een boomschors.  De plotse lichtinval plus het naderen van de kodak deden haar besluiten, niet reflexmatig maar na een korte periode van twijfelen,  om zich naar de onderkant van de tafel te begeven.

(Collega-blogger De eigenwijze Tuin heeft hem ook al op bezoek gehad.)

In het nieuwe bijenhotel zat ook een verrassing, een wolfspin met eicocon:





3 opmerkingen:

  1. Springspin met 8 ogen! Buitenaards haast....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gelukig is hij maar een cm groot, moest hij onze proporties aannemen dan was het lopen geblazen als we hem tegenkwamen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Die springspin zie ik hierook vrij vaak. Dat bijenhotel is dus nu een spinnenhotel geworden ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.