15 juli 2015

de beklimming van de Limburgse Alpe d'Huez

Grijs weer, dichte bewolking en af en toe een regenbui, tesamen de perfecte ingrediënten om de mijnterril van Beringen te beklimmen. Met wat geluk passeren er fantastistische wolkenformaties en evangelische lichtbundels van een doorbrekende zon om enkele magistrale taferelen op foto vast te leggen. Helaas gebeurde dat niet, zodat er niets anders opzat dan 'er het beste van te maken' en te genieten van de klimpartij, de knappe uitzichten en de pioniersplanten op de voormalige afvalberg van de steenkoolwinning. Daar het bordje 'mijnterrilwandeling' de mensen bracht naar een quasi onoverwinbare en dubbele afsluiting (toerisme Limburg denkt dat alle toeristen paracommando's zijn?), liep ik helemaal alleen rond op de Limburgse Alpe d'Huez. Omheiningen of afspanningen overwinnen is voor de gewezen milieu-activist een koud kunstje. Waar een wil is, is altijd een weg.











5 opmerkingen:

  1. Toch wel mooie, ietwat dreigende, foto's, Ludo. Het voordeel van dit weer is dat je geen last hebt van overbelichting ;-) .

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Daar mijn lcd-schermpje ook een grijze wolk was moest ik alle foto's op goed geluk nemen en puur op 'ervaring' werken. Er waren toch heel wat foto's té donker en door gebrek aan licht over 't algemeen wat sombere kleuren. Macro's van bloemen bijna allemaal onscherp. Kodak ligt momenteel weer open.

      Verwijderen
  2. zelfs zonder evangelische zonnestralen maak je er toch mooie foto's

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. dank je wel, zolang ik er zelf niet op sta, lukt het af en toe :)

      Verwijderen
  3. Leuke foto's Ludo. Die terrils blijven een echte landmark, hou er wel van

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.