6 oktober 2014

gekke vlieg

Het heeft een tijdje geduurd eer ik uitgeplozen had om welke vlieg het ging. Via de 'woeste sluipvlieg' in mijn insectengids kwam ik uit bij de familie van de sluipvliegen en uiteindelijk was er maar eentje bij met zo'n mooie borsttekening en zo'n kanjers van rode ogen.

De Phasia aurigera: vroeger zeldzaam, leer ik op waarnemingen.be, maar tegenwoordig gewoontjes. Toch was het de eerste keer dat ik deze dikke vlieg in de Belgische kleuren in onze tuin tegenkwam. Ook mooi zijn de bruine geaderde vleugels, zoals je dat soms ook bij libellen ziet.

5 opmerkingen:

  1. Mooie vlieg. Ik heb hem nog nooit eerder gezien. Maar ja, ik zie insecten ook nooit zo in detail. Met mijn kippige ogen mag ik blij zijn als ik zelfs al kan zien dat er een insect op een bloem zit. Fijn dat ik al die prachtige diertjes nu zo mooi scherp kan bewonderen op jouw blog.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtig beest, en een ge-wel-di-ge foto

    BeantwoordenVerwijderen
  3. mooi beest, nog niet gezien op mijn erf! En inderdaad ook een knappe foto.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Zo gewoontjes vind ik dit mooi beestje niet. Ik ben ze ook nog niet tegengekomen. En moet ik het nog zeggen: weer een prachtige foto!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. geweldig, haha, de Belgische kleuren!

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.