luisteren om bij te leren


Ik ben al jaren lid van Vogelbescherming Vlaanderen vzw. Zij is naar mijn aanvoelen, zeker op juridisch vlak, de meest combattieve vereniging ter bescherming van onze wilde fauna. Als er vandaag één vereniging het consequent opneemt tegen de jachtlobby dan is het Vogelbescherming wel.  Alleen daarvoor al betaal ik met graagte mijn jaarlijks lidgeld. Dat gemoord in onze natuur kan niet snel genoeg stoppen. 

Straks ga ik voor de eerste maal deelnemen aan één van hun activiteiten:

De herfst in geuren en kleuren:
"Wandel mee en ontdek onder begeleiding van een ervaren gids bekende en minder bekende waardevolle gebieden in Vlaanderen. Natuurlijk vormen de aanwezige vogels en hun gedragingen de rode draad tijdens deze tocht. ... Tijdens de herfst treft de natuur alvast voorbereidingen om de winter door te komen. Vele vogels zijn nog druk in de weer. Wie legt voedselvoorraden aan? Wie trekt weg en wie profiteert van de voedertafels in onze tuinen? Of gebruiken ze nog andere tactieken?..."


Ik wandel mee aan het Schulensmeer. Zeker geen onbekende plas voor mij maar over 't gevogelte daar kan ik niet veel vertellen. Eerlijk gezegd ken ik van watervogels bitter weinig en als ik lees welke rare namen er op waarnemingen.be  allemaal ingevoerd worden besef ik dat de natuur nog veel geheimen voor me heeft.

Hoe meer je weet, hoe interessanter elke wandeling wordt.  Hoe groter mijn kennis van onze biodiversiteit, hoe sterker mijn afgrijzen voor diegenen die ze vernielen.


Reacties

Moois van mie zei…
geniet ervan en ik kijk al uit naar alle nieuwe kennis die je vervolgens via je blog de wereld instuurt!
Loes zei…
Amuseer jullie!
Anoniem zei…
Ik durf wel eens met de vogelwerkgroep van Natuurpunt Oost-Brabant op stap gaan. Iedere keer leer je weer wat bij, dat zal bij de Vogelbescherming wel niet anders zijn