22 juni 2014

"Black Tulip"

Magnolia "Black Tulip" (arboretum Wespelaar)
Om het gecreëerde gat van de gerooide perelaar op te vullen ging ik op zoek naar een wat aparte blikvanger. Het is een gewaagde keuze geworden, met name de Magnolia 'Black Tulip'. Deze zgn. Jury Magnolia werd gekweekt in Nieuw-Zeeland en ontstond uit een kruising tussen Magnolia 'Vulcan' en Magnolia 'Iolanthe'. Het is geen onbekende voor mij want ik zag hem in bloei staan tijdens mijn recent bezoek aan het Arboretum van Wespelaar. Behalve voor zijn spectaculaire bloemen werd de 'Black Tulip' ook geselecteerd omdat hij reeds op jonge leeftijd begint te bloeien. Het duurt wel verscheidene seizoenen eer de "opzienbarende zwart-purperen kleur" op zijn mooist is.

de Magnolia "Black Tulip bloeit reeds op jonge leeftijd
Rond deze nieuwe Magnolia plantte ik enkele donkerpaarse vlinderstruiken, de overbekende Buddleia 'Black Knight'. Vlakbij staan nog 2 groepen vlinderstruiken, een witte en een lichtblauwe variëteit. Hiermee is de voortuin, die pal op het zuiden gericht is, rijk aan nectar voor de vlinders.

Bij de nodige graafwerken stelde ik vast hoe droog de bodem weer is. Meer stof dan structuur. Gelukkig heb ik een berg bladcompost klaar liggen waarmee de grond duchtig verbeterd kon worden. Nu wachten op de allereerste bloem. Zijn gebuur, de Magnolia 'Black Beauty' (gekocht in Celles), toonde hoe het moet.3 opmerkingen:

 1. Schitterende magnolia!
  En donkerpaarse vlinderstruiken zijn toch wel de mooisten, het zal een prachtige plek worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lijkt me een zeer mooie magnolia. En het is inderdaad droog, zelfs onze leemgrodn wordt nu vrij droog.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat gaat heel mooi worden. Ook hier in Frankrijk heb ik veel vlinderstruiken, want ze zorgen voor veel nakomelingen. Het is hier net onkruid, ze komen overal op, groeien zelfs uit muren.

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.