een appel en een treinticket voor Valentijn

Geen bloemen maar een appel kreeg ik vanmorgen toegereikt voor Valentijn.

De verpakking leidde me naar een Pools fruitbedrijf waar men sinds 2001 appels laat rijpen met opschriften voor Kerstmis en Valentijn. Deze Jonagold kreeg nadat hij volgroeid was én net voor hij zijn rode blos vormde (bij Jonagold is dit in de maand oktober) een sticker opgeplakt waardoor het licht gedeeltelijk (cfr. de gewenste letters) niet meer op de appel kon schijnen. Alleen daar waar het zonlicht de appel kan bereiken, verloopt een normaal rijpingsproces en verkleurt de appel. Er komt dus geen inkt of stempel aan te pas, het zijn de zon en de tijdelijke sticker die voor het effect zorgen. De komst uit Polen heeft wel een nadeel: doordat de appel los in de verpakking zit, is hij op heel wat plaatsen geblutst. De appel voelt ook nogal vettig aan. Zoals dit met vele dingen het geval is, is het het gebaar dat telt. 


Dit weekend maken we ook gebruik van een aanbod van de spoorwegen om een dagje in Luik rond te lopen. Het nieuwe station van Calatrava wil ik al een tijdje bezoeken en als de trein juist rijdt, zouden we daar moeten aankomen. Je hoort er nog van. 

Reacties

Anoniem zei…
Een origineel geschenk. Geniet van je uitstapje
Johan zei…
Hihihi ...
Die appel doet me denken aan een jongedame die ik tijdens afgelopen zomer inspuitingen mocht geven. Zij had tijdens het zonnen een klein stickertje met een bepaald figuurtje op haar bil aangebracht. Door het zonnen mooi bruin geworden, behalve de plek waar het stickertje zat :):)
Muggenbeet zei…
@Johan, het werkt ook bij mensen.
Menck zei…
Een fijn idee met een origineel resultaat.
D'amuseleute tijdens de trip!