26 juli 2013

eitjes afzetten naast mijn schoen

vrouwtje blauwe glazenmaker

Daar stond ik dan, aan de rand van onze amfibiepoel. Een echte libel verkende het gebied en streek neer naast een van mijn sandalen. Millimeterwerk. Wat een kanjer! Ik had mijn pocketcamera in de hand maar ik durfde nauwelijks te bewegen uit vrees dat hij zou opvliegen en verdwijnen. Het beest begon eitjes af te zetten in het natte mos. Een deel van de libel werd beschenen door een té felle zon en een groot deel zat dan weer in de schaduw. Haast onmogelijk om met mijn camera een degelijke foto te maken. Mits een lichte buiging door de knieën, maar zo langzaam mogelijk, kreeg ik de libel toch één keer vrij goed scherpgesteld. Door op de site van de Vlinderstichting wat foto's te vergelijken kom ik uit bij het vrouwtje van de blauwe glazenmaker. "Een libel die vaak in de buurt van mensen opgemerkt wordt". Dat kan mijn besnuffelde linkersandaal bevestigen.


3 opmerkingen:

  1. Wij hebben geen vijvers of poelen in onze tuin nog bij de aangrenzende buren, maar libellen zijn prachtige diertjes. Een paar dagen terug vloog er een grote door onze tuin, zo prachtig die libellenvlucht.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Schoon beestje, en schoen foto ook

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.